Διορθώστε τη δήλωση ΕΝΦΙΑ με πρόστιμο 100 ευρώ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διορθώστε τη δήλωση ΕΝΦΙΑ με πρόστιμο 100 ευρώ

Τη δυνατότητα να διορθώσουν παραλείψεις και λάθη στα στοιχεία των ακινήτων τους που φούσκωσαν τον λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ θα έχουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι.

Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών – διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το 2017 θα είναι διαθέσιμη στους φορολογουμένους µέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στον λογαριασμό κά- θε φορολογουμένου στο Taxisnet (www.aade.gr).

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Οπότε όποια λάθη έχει εντοπίσει, μπορεί να τα διορθώσει µε την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9, η οποία συνοδεύεται µε πρόστιμο 100 ευρώ.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί µε ηλεκτρονικό μήνυμα µέσω του Taxisnet να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κ.λπ.) στην Εφορία και συγκεκριμένα στο τμήμα εισοδήματος προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider