«Λουκέτων» συνέχεια σε τουριστικές επιχειρήσεις

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Λουκέτων» συνέχεια σε τουριστικές επιχειρήσεις

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έβαλε στα τελευταία 24ωρα σειρά λουκέτων σε επιχειρήσεις σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Αντίπαρο και Σπέτσες καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά και ότι και παρέμβαιναν στις Ταμειακές μηχανές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εστιατορίου Mediteraneo στη Νάουσα της Πάρου το οποίο αν και εξέδιδε «κανονικά» αποδείξεις στους πελάτες του αυτές δεν εμφανιζόντουσαν στον ταμειακό μηχανισμό της επιχείρησης διότι οι ιδιοκτήτες παρέμβαιναν χειροκίνητα και τις ακύρωναν. Μόνο για εφέτος οι Ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν πως η φοροδιαφυγή στο εν λόγω εστιατόρια ανερχόταν σε 166.000 ευρώ. Μετά τη διαπίστωση της παράβασης τα στελέχη της Φορολογικής Διοίκησής, επέβαλαν 48ωρο λουκέτο στο εστιατόριο και προχώρησαν στον καταλογισμό των προστίμων.

Στη γειτονική Αντίπαρο οι ελεγκτές επισκέφθηκαν φούρνο ο οποίος πέρσι είχε διαπιστωθεί πως είχε υποπέσει σε μεγάλες παραβάσεις. Και εφέτος όμως ο ιδιοκτήτης του φούρνου «απέφευγε» να κόβει αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο 4 ημερών στην επιχείρησή του.

Στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έβαλαν 48ωρο λουκέτο στο Club Enigma διότι διαπιστώθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις. Η επιχείρηση σφραγίστηκε την Κυριακή αλλά τη Δευτέρα το πρωί ο ιδιοκτήτης αφαίρεσε τις κορδέλες σφράγισης. Οι ελεγκτές επανήλθαν και του επέβαλαν δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας.

Δύο 48ωρα λουκέτα μπήκαν στη Μύκονο στο Club Santa Anna το οποίο δεν είχε κόψει 86 αποδείξεις και στο Club Paradise για τον ίδιο λόγο.

Τέλος, οι φοροελεγκτές έβαλαν 48ωρο λουκέτο στο beach bar που λειτουργεί στην παραλία του Βρέλλου στις Σπέτσες διότι διαπιστώθηκε και εκεί ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider