Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι τις 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες. Η αρχική προθεσμία βάσει του νόμου εξέπνεε στις 30 Απριλίου, ωστόσο ήταν μη ρεαλιστική δεδομένου πως το Taxinet άνοιξε προ ημερών.

Με την ίδια τροπολογία αλλάζει ο χρόνος καταβολής του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων. Ειδικότερα μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από οκτώ σε έξι, ενώ η πρώτη δόση δεν θα καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης, αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής. Οι υπόλοιπες πέντε δόσεις θα καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

Με την πολύ- τροπολογία παρέχεται και για το 2017 η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα ισχύοντα από το 2016 ποσοστά τελών ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας.

Τέλος, με την τροπολογία γίνονται παρεμβάσεις σε μεταβατικές διαταξεις του περί ειδικού καθεστώτος αγροτών. Συγκεκριμένα προβλέπεται πως οι εν λόγω αγρότες μπορούν να προβούν σε δήλωση μετάταξης στο ειδικό καθεστώς έως και 12.5.2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider