Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα θέρμανσης

Ανοιχτή στο κοινό είναι από το απόγευμα της Τετάρτης η εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθεί έως τον Φεβρουάριο για όσους καταθέσουν αίτηση έως το τέλος του έτους.

Για τις αιτήσεις, όμως, που θα υποβληθούν έως τέλη Μαΐου, το επίδομα θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2016. Θυμίζεται ότι το επίδομα θα καταβληθεί μόνο εφόσον αποδειχθούν αρκετά τα κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 105 εκατ. ευρώ.

Δείτε τα επτά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εισπράξετε το επίδομα θέρμανσης:

1. Συνδεθείτε στο TAXISnet στη διεύθυνση http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/index.html και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας επιλέγοντας «Ο λογαριασμός μου»:

2. Επιλέξτε την καρτέλα «Εφαρμογές TAXISnet»:

3. Προχωρήστε κάτω στη σελίδα, επιλέξτε «Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης» και πληκτρολογήστε τους κωδικούς σας στο TAXISnet:

4. Από αυτή την οθόνη, επιλέξτε το πλαίσιο «Υποβολή/Διαχείριση Αίτησης»:

5. Στη συνέχεια πατήστε το πλαίσιο «Συμπλήρωση αίτησης»:

6. Επιλέξτε το κουτάκι δίπλα στην πρόταση «Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα στοιχεία της αίτησής που πρόκειται να υποβάλλω είναι αληθή»:

7. Στην επόμενη οθόνη που θα ανοίξει –που είναι και η τελευταία- θα πρέπει να συμπληρώσετε αναλυτικά τα στοιχεία της κατοικίας σας:

Πώς θα συμπληρώσετε τη φόρμα:

α. Επιλέξτε το κουτάκι του πρώτη πεδίου, εάν μένετε σε πολυκατοικία. Διαφορετικά, αφήστε το κουτάκι κενό.

β. Πληκτρολογήστε τον αριθμό παροχής ρεύματος της κατοικίας σας, ο οποίος αναγράφεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ

γ. Στο επόμενο πλαίσιο, επιλέγετε κουτάκι ανάλογα με το εάν το σπίτι που ζείτε είναι ενοικιαζόμενο ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν, συμπληρώνοντας και το αντίστοιχο ΑΦΜ.

δ. Στο τελευταίο πλαίσιο της οθόνης, θα πρέπει να εισάγετε κάποια προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν, όπως το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού όπου θα κατατεθεί το επίδομα θέρμανσης και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.


ε. Τέλος, επιλέγετε «Υποβολή αίτησης» και περιμένετε έως τον Φεβρουάριο, εφόσον σπεύσατε να υποβάλετε αίτηση εντός του 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider