Παπανάτσιου: Το περιουσιολόγιο «εργαλείο» για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπανάτσιου: Το περιουσιολόγιο «εργαλείο» για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ

Το περιουσιολόγιο θα είναι εργαλείο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Θα δούμε από τα στοιχεία του περιουσιολογίου τι μπορούμε να κάνουμε για να αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, με το ΦΜΑΠ» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συμπλήρωσε πάντως, ότι δεν θα μπει κανένας νέος φόρος λόγω της εφαρμογής του περιουσιολογίου, το οποίο είναι εργαλείο, όπως ανέφερε, για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Τόνισε ότι η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο καθόλου και αυτό είναι δέσμευση». Απέκλεισε αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 14% και διεμήνυσε πως «δεν υπάρχει φορολογικό θέμα στην συγκεκριμένη αξιολόγηση».

Διαβεβαίωσε πως δεν συζητά η κυβέρνηση τέταρτο μνημόνιο και πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει γρήγορα εάν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να παραμείνει όπως είναι και σήμερα, ως τεχνικός σύμβουλος.

Σε ότι αφορά το χτίσιμο του αφορολόγητου και ειδικά για τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ που δεν είναι στο όνομα των φορολογουμένων είπε ότι το σύστημα δεν θα μπορέσει να τους δεχθεί, αλλά εκτίμησε ότι σ'αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι θα καταφέρουν να χτίσουν το αφορολόγητο από άλλες δαπάνες. Ανέφερε ότι για άλλα τέτοια ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν θα δοθεί λύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider