ΕΝΦΙΑ: Βήμα προς βήμα πως θα δείτε τι χρωστάτε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΝΦΙΑ: Βήμα προς βήμα πως θα δείτε τι χρωστάτε

Στο TAXISnet είναι πλέον αναρτημένα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Το insider.gr σας δείχνει βήμα – βήμα το πώς θα μπορέσετε να δείτε τον φετινό «λογαριασμό», τις δόσεις που σας αναλογούν καθώς και τις πληροφορίες του Ε9 σας.

Βήμα 1

Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του TAXIS (www.gsis.gr) με τους κωδικούς που έχετε για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Τα στοιχεία εισόδου είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλλετε την φορολογική σας δήλωση.

Βήμα 2

Αναζητείτε και πατάτε την καρτέλα που λέει «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση»

Βήμα 3

Στο μενού αριστερά πατάτε την επιλογή που λέει «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Βήμα 4

Στο κάτω μέρος της οθόνης όπου εμφανίζεται η συγκεντρωτική εικόνα ατομικών ανοικτών οφειλών εκτός ρύθμισης αναζητείτε τον ΕΝΦΙΑ και επιλέγετε το κουμπί που λέει «ταυτότητα οφειλής».

Βήμα 5

Από αυτή την σελίδα μπορείτε να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής την οποία θα πρέπει να επιδείξετε στην τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε την ταυτότητα χωρίς ποσά. Στην ταυτότητα οφειλής μπορείτε να δείτε το ποσό του ΕΝΦΙΑ καθώς και το ποσό της κάθε δόσης που σας αναλογεί. Σημειώνεται ότι οι δόσεις είναι πέντε μηνιαίες με την πρώτη να καταβάλλεται στις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία στις 30 Ιανουαρίου.

Πως θα δείτε αναλυτικά τα ακίνητα σας

Μέσω της εφαρμογής του TAXISnet μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ακίνητη περιουσία σας και τον φόρο που έχει υπολογιστεί επί αυτής βάσει της δήλωσης Ε9. Για να το κάνετε αυτό, από την αρχική σελίδα της εφαρμογής αναζητείστε την επιλογή που γράφει «Εφαρμογή Περιουσιολογίου Ε9» και «Δηλώσεις Περιουσιολογίου Ε9».

Στην συνέχεια πατάτε το κουμπί που γράφει «Είσοδος».

Τέλος, στην επόμενη σελίδα επιλέγετε το έτος 2016 στο αριστερό μενού και στη συνέχεια επιλέγετε την εκτύπωση που θέλετε με βασική την εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης για το έτος 2016. Από εκεί μπορείτε να ελέγξετε αν τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας σας είναι σωστά, καθώς και το ποσό του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κάθε ακίνητό σας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider