Τέλη κυκλοφορίας: Πως θα τα πληρώσετε βήμα προς βήμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλη κυκλοφορίας: Πως θα τα πληρώσετε βήμα προς βήμα

Αποκλειστικά μέσω διαδικτύου μπορούν οι κάτοχοι ΙΧ να ενημερωθούν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς και φέτος δεν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια. H ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Οικονομικών άνοιξε την Τρίτη και σταδιακά φορτώνονται σε αυτή όλα τα ειδοποιητήρια.

Το insider.gr δίνει αναλυτικές οδηγίες, βήμα προς βήμα για τη διαδικασία αναζήτησης, εκτύπωσης και πληρωμής:

Για να αναζητήσετε τα τέλη κυκλοφορίας οποιουδήποτε οχήματος, θα πρέπει να επισκεφθείτε τη ειδική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτω.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή τελών κυκλοφορίας είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp.

Στην αρχική σελίδα πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ

Και στη συνέχεια καταχωρείτε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορείτε να αναζητήσετε τα τέλη κυκλοφορίας οποιουδήποτε οχήματος, αρκεί να γνωρίζετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη του και τον αριθμό κυκλοφορίας. Επίσης, δεν απαιτείται εγγραφή στο Taxisnet ούτε χρειάζετε να πληκτρολογήσετε τους κωδικούς σας. Αρκεί ο Α.Φ.Μ. και ο αριθμός κυκλοφορίας.

Εναλλακτικά αν έχετε κωδικούς μπορείτε να εντοπίσετε το ειδοποιητήριο από την πλατφόρμα του Taxisnet. O κάθε φορολογούμενος πραγματοποιώντας είσοδο στην πλατφόρμα της ΓΓΠΣ με τους κωδικούς του μπορεί να δει τα έντυπα τελών κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων που έχει αυτός ή συνδεδεμένο μέλος της οικογένειας του.

Το σύστημα θα αναζητήσει τα στοιχεία και εάν είναι σωστά θα σας υποδείξει ότι πρέπει να πατήσετε την «Εκτύπωση».

Στη συνέχεια θα σας εμφανίσει ένα αρχείο pdf με την εικόνα του Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας, το οποίο θα πρέπει να εκτυπώσετε.

Με το σήμα αυτό μέχρι 31/12/2015 μπορείτε να πάτε σε οποιαδήποτε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ για να πληρώσετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληρώσετε μέσω web-banking, χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό πληρωμής του σήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες προσφέρουν και την επιλογή της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider