97 Ένοπλοι Υπάλληλοι Ασφαλείας στην Κομισιόν - 12 στελέχη στην Eurostat

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
97 Ένοπλοι Υπάλληλοι Ασφαλείας στην Κομισιόν - 12 στελέχη στην Eurostat

Γενικό διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, θα προσλάβουν 97 νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «ένοπλους υπαλλήλους ασφάλειας και προστασίας».

Οι ένοπλοι υπάλληλοι ασφάλειας και προστασίας διατηρούν ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για το προσωπικό, τους επισκέπτες, τους προσκεκλημένους και τα κτίρια πραγματοποιώντας περιπολίες και παρακολουθώντας τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το προσωπικό.

Γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο τρόπο ποικίλες επικίνδυνες καταστάσεις. Είναι σε θέση να ενεργούν γρήγορα για να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης και αναφέρουν κάθε ύποπτη συμπεριφορά και συμβάν.

Οι υπάλληλοι ασφάλειας και προστασίας συμμορφώνονται με τους κανόνες και τις διαδικασίες που θεσπίζονται από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τις αρμόδιες αρχές. Αποτρέπουν τη δημιουργία καταστάσεων που απειλούν την ασφάλεια χάρη στην ψυχραιμία τους και την ικανότητά τους να αξιολογούν ύποπτες ή δύσκολες καταστάσεις.

Οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν στο Συμβούλιο μπορεί επίσης να κληθούν να εργάζονται εκ περιτροπής ως μέλη ομάδας σε κέντρο ασφάλειας (τηλεόραση κλειστού κυκλώματος (CCTV) και έλεγχος πρόσβασης), ενώ συχνά καλούνται να πραγματοποιούν αποστολές στο εξωτερικό.

Αιτήσεις υποβάλλονται από τους υποψήφιους ηλεκτρονικά, στον διαδικτυακό τόπο της EPSO, έως τις 2 Οκτωβρίου.

Νέα προκήρυξη Eurostat

Στο μεταξύ, στις 6 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που αφορούν στην κάλυψη 12 θέσεων στην Ευρωπαική Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Η προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 12 διοικητικών υπαλλήλων σε επίπεδο AD8 στην Eurostat στο Λουξεμβούργο και ειδικότερα στους τομείς των εθνικών λογαριασμών, του ισοζυγίου πληρωμών, των τιμών και της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος των στατιστικών δημοσίων οικονομικών.

Η διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο ετών, ενώ ενδεικτικά από την ΕΕ αναφέρεται ότι ο μηνιαίος αρχικός βασικός μισθός για τη συγκεκριμένη κατηγορία των υπαλλήλων είναι 6.818,11 ευρώ.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider