Αυτό είναι το «βιογραφικό» για να δουλέψεις στην Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το «βιογραφικό» για να δουλέψεις στην Amazon

Αδιαμφισβήτητα η Amazon είναι μία εταιρεία κολοσσός στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλές ευθύνες.

Η Corey Salzer εργάζεται στην Amazon, στο τμήμα εξεύρεσης λύσεων διαδικτύου, βοηθώντας εταιρείες όπως η Unilever και η Spotify.

Είναι μόλις 23 ετών και εργάζεται στην εταιρεία για ένα χρόνο. Τα έχει καταφέρει περίφημα και ταυτόχρονα δηλώνει πως νιώθει ότι εργάζεται στην Amazon επί σειρά ετών.

«Βλέπω πως κάθε εταιρεία χειρίζεται την τεχνολογία, τις ερωτήσεις που κάνουν, τι θέλουν να κάνουν» λέει η 23χρονη.

Ενώ μαθαίνει καινούρια πράγματα στη δουλειά της, η Salzer δηλώνει πως μέσα από τη θέση της στην Amazon, κατάφερε να μάθει τις δεξιότητες που χρειάζονται για να τα καταφέρει σε μία εταιρεία κολοσσό. Σύμφωνα με την Salzer, το «κλειδί» είναι να βρίσκεις την ισορροπία μεταξύ της αυτοπεποίθησης και της ταπεινότητας.

Ιδού τι έμαθε η 23χρονη από τον πρώτο χρόνο εργασίας της στην Amazon:

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα: Πριν αποφοιτήσει, η Salzer αναγκαζόταν να μιλάει σε γεμάτα αμφιθέατρα προκειμένου να παρουσιάζει εργασίες. Αυτό σαν γεγονός της έδωσε αυτοπεποίθηση με την ίδια να δηλώνει πως «πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου».

Μην ξεχάσεις να είσαι ταπεινός όμως: Αν λες εξυπνάδες και νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, έχεις ακόμα πολύ δρόμο μπροστά σου. Αντίθετα πρέπει να «μαθαίνεις και να είσαι περίεργος» για να τα καταφέρεις στην Amazon.

Πάντα να ακούς: Η Salzer πρέπει να ακούει τους πελάτες της οπότε είναι ανοιχτή σε νέες απόψεις, δεν κρίνει και η προσοχή της είναι στραμμένη αποκλειστικά στο πρόσωπο μου επικοινωνεί.

Κατανόησε το όραμα: Αν γνωρίζεις τον σκοπό των υπευθύνων σου τότε κάθε μέρα θέτεις και τους στόχους σου. Η Salzer διαβάζει συχνά τα γράμματα του Τζεφ Μπέζος, τα οποία ο ίδιος στέλνει την πρωτοχρονιά σε κάθε τμήμα. Η 23χρονη επικεντρώνεται στα γράμματα που έχει στείλει στο τμήμα της.

Δεν είναι αρκετό να έχεις γνώσεις, πρέπει να τις μεταφέρεις και στους άλλους: Η επικοινωνία είναι βασική για να τα καταφέρεις σε μία δουλειά. Η 23χρονη δηλώνει πως απέκτησε καινούριες γνώσεις στο αντικείμενό της, τις οποίες καλείται να εξηγήσει και στους πελάτες της. Επειδή όμως είναι πολύπλοκες, η 23χρονη πρέπει να βρίσκει τρόπος να μιλά απλά, λέγοντας εξεζητημένα πράγματα.

Να αρχειοθετείς την πρόοδό σου: Κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα project, αφιέρωσε μερικά λεπτά στο να γράψεις τι έκανες και πως τα κατάφερες, θα σε βοηθήσει μελλοντικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider