ΟΑΕΔ: 30.436 θέσεις εργασίας σε 276 δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΑΕΔ: 30.436 θέσεις εργασίας σε 276 δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους και Περιφέρειες, που απευθύνεται σε 30.436 ανέργους από ολόκληρη την επικράτεια.

Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 276 δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι περί τις 25.000 σε υπηρεσίες Δήμων και 5.000 σε υπηρεσίες Περιφερειών. Το πρόγραμμα θα ενσωματώνει μια νέα τύπου διαδικασία κατάρτισης για όσους απασχοληθούν σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως κτίστες, κηπουροί κ.α.

Τα ΚΕΚ δηλαδή θα χορηγούν μια πιο εξειδικευμένη πιστοποίηση σε τεχνικές ειδικότητες, π.χ. για λειτουργία μηχανημάτων, κηπουρική κ.α., ώστε οι ωφελούμενοι να εμπλουτίσουν τα εφόδια και το βιογραφικό τους.

Στόχος είναι όσοι μπαίνουν στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας και ακριβώς επειδή πρόκειται για ανέργους με συγκεκριμένο προφίλ – η πολυπληθέστερη ομάδα αφορά άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και με ελάχιστους εισοδηματικούς πόρους – να βοηθηθούν στα επόμενα βήματά τους μετά το τέλος του 8μηνου.

Επισημαίνεται πως το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Ωφελούμενοι - Αποδοχές

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όσοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

β) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

γ) μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

δ) άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

ε) άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

στ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

ζ) άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας, στη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Για κάθε ωφελούμενο, που θα τοποθετηθεί από τον επιβλέποντα φορέα το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider