Δικηγόρους με μισθό από 4.384 ευρώ προσλαμβάνει το Δικαστήριο της ΕΕ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δικηγόρους με μισθό από 4.384 ευρώ προσλαμβάνει το Δικαστήριο της ΕΕ

Γενικό διαγωνισμό για την πρόσληψη 36 Δικηγόρων στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, διενεργεί η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο και επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους και να γνωρίζουν τουλάχιστον τρεις επίσημες γλώσσες της ΕΕ και συγκεκριμένα τη γλώσσα του διαγωνισμού (ολλανδικά ή γερμανικά) σε επίπεδο C2 (άριστη γνώση), τη γαλλική γλώσσα τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (πολύ καλή γνώση), καθώς και μια τρίτη επίσημη γλώσσα της ΕΕ τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (πολύ καλή γνώση).

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσλαμβάνει νομικούς υψηλής εξειδίκευσης οι οποίοι πρέπει να είναι ικανοί να μεταφράζουν στη γλώσσα του διαγωνισμού, συχνά περίπλοκα, νομικά/νομοθετικά κείμενα από δύο τουλάχιστον άλλες γλώσσες. Οι γλωσσομαθείς νομικοί χρησιμοποιούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εργαλεία πληροφορικής και άλλες εφαρμογές γραφείου.

Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν μετάφραση νομικών κειμένων (αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γενικού Δικαστηρίου, προτάσεις των γενικών εισαγγελέων, γραπτά υπομνήματα των διαδίκων, κλπ.) στη γλώσσα του διαγωνισμού από δύο τουλάχιστον επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργασίες νομικής ανάλυσης σε συνεργασία με τις γραμματείες και τις λοιπές υπηρεσίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu έως τις 19 Ιουνίου 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider