132 διοικητικούς υπαλλήλους αναζητά η Ευρωπαική Ένωση

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
132 διοικητικούς υπαλλήλους αναζητά η Ευρωπαική Ένωση

Διαγωνισμό για 132 διοικητικούς υπαλλήλους διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), προκειμένου να καταρτιστεί εφεδρικός πίνακας με υποψήφιους από τους οποίους τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλαμβάνουν προσωπικό.

Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες: Ειδικός επικοινωνίας (55 άτομα), Διαχειριστής ιστοτόπου (13 άτομα), Βοηθός επικοινωνίας (30 άτομα) και Βοηθός οπτικής επικοινωνίας (34 άτομα).

Η πλειονότητα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ωστόσο οι θέσεις εργασίας στο Ευρωδικαστήριο βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και ορισμένες από τις θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να βρίσκονται σε ένα από τα οικεία Γραφεία Ενημέρωσης.

Τα εν λόγω γραφεία βρίσκονται στις πρωτεύουσες των κρατών μελών, σε 6 περιφερειακά κέντρα (Μόναχο, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Εδιμβούργο, Wroclaw και Μασσαλία) και στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Τα Γραφεία Ενημέρωσης διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση του ευρέος κοινού, καθώς και των διαμορφωτών κοινής γνώμης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ειδικοί επικοινωνίας έχουν ευρύ φάσμα καθηκόντων, μεταξύ των οποίων να χαράσσουν, προγραμματίζουν και υλοποιούν στρατηγικές και εκστρατείες επικοινωνίας, να αναλαμβάνουν την παραγωγή και τον συντονισμό της δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου για το διαδίκτυο και για τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να διοργανώνουν συνεντεύξεις Τύπου και να παρακολουθούν την κάλυψη του οργανισμού από τα μέσα ενημέρωσης,

Οι διαχειριστές ιστοτόπου σχεδιάζουν, αναπτύσσουν και συντηρούν τον ιστότοπο του θεσμικού οργάνου και είναι υπεύθυνοι για τις διαδικτυακές εφαρμογές του. Εξασφαλίζουν τη συνεχή βελτίωση του διαδικτυακού καναλιού και των σχετικών εργαλείων και συνεισφέρουν στον προσδιορισμό, στον σχεδιασμό, στην παράδοση και στην παρακολούθηση ψηφιακών έργων. Συμβάλλουν επίσης στην κατανόηση των ψηφιακών αναγκών και μεριμνούν για την αγορά και την ανάπτυξη της αναγκαίας τεχνολογίας.

Οι βοηθοί επικοινωνίας παρέχουν υποστήριξη στους ειδικούς επικοινωνίας για την υλοποίηση στρατηγικών και εκστρατειών επικοινωνίας. Πραγματοποιούν έρευνες τεκμηρίωσης, αναπτύσσουν και διατηρούν επαφές με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, παρέχουν υποστήριξη κατά την εκπόνηση ενημερωτικού υλικού, απαντούν σε αιτήματα παροχής πληροφοριών και παρέχουν τεχνική και διοικητική υποστήριξη.

Οι βοηθοί οπτικής επικοινωνίας δημιουργούν οπτικές αναπαραστάσεις για να μεταδώσουν ιδέες που εμπνέουν και ενημερώνουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Ο βοηθός οπτικής επικοινωνίας ασχολείται με την ανάπτυξη διαφόρων προϊόντων, όπως η οπτική ταυτότητα επικοινωνιακών πακέτων, το περιεχόμενο ιστοτόπων, διαφημίσεις, εκδόσεις, ενημερωτικά δελτία, αφίσες και πανό, εκθέσεις και διατάξεις παρουσίασης, εταιρικές εκθέσεις, βίντεο και ενημερωτικά γραφήματα.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider