Πρακτική άσκηση για φοιτητές σε Πρεσβείες και προξενεία

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρακτική άσκηση για φοιτητές σε Πρεσβείες και προξενεία

Θέσεις σε Πρεσβείες, Μόνιμες Αντιπροσωπείες, Προξενικές Αρχές, καθώς και Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων ανοίγει το υπουργείο Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές ή φοιτήτριες να κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να σπουδάζουν κατά προτίμηση στη Νομική, ή στις Πολιτικές Επιστήμες, ή στις Διεθνείς Σχέσεις, ή σε Τμήματα Ευρωπαϊκών Σπουδών, ή στα ΜΜΕ, στα Ναυτιλιακά, ή σε Πολυτεχνικές Σχολές

Οι φοιτητές ή φοιτήτριες που θα προταθούν από τα Ιδρύματά τους, πρέπει να έρχονται σε επαφή με την Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει, μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, την οποία θα πρέπει να κοινοποιούν και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών [email protected], σημειώνοντας και τη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει.

Έκαστη Αρχή, σε συντονισμό και συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, θα επιλέγει κατόπιν συνέντευξης (και μέσω skype) τα ονόματα των φοιτητών που μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτή.

Εάν η πρακτική άσκηση εντάσσεται στο πρόγραμμα ERASMUS+, χορηγείται από την Αρχή το προβλεπόμενο από αυτό "Letter of Acceptance".

Εάν η πρακτική άσκηση διενεργηθεί εκτός ERASMUS+, με την προϋπόθεση πάντοτε ότι το Ίδρυμα στο οποίο φοιτά έχει επιλέξει προς τούτο τον/την φοιτητή/φοιτήτρια, ή σε χώρες που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ERASMUS+, η χορήγηση του "Letter of Acceptance" παρέλκει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider