Προσλήψεις - εξπρές 100 Δασολόγων και Δασοπόνων για τους δασικούς χάρτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσλήψεις - εξπρές 100 Δασολόγων και Δασοπόνων για τους δασικούς χάρτες

Στην άμεση πρόσληψη 70 Δασολόγων και 30 Δασοπόνων στην ΕΚΧΑ ΑΕ και τη διάθεσή τους από αυτή στις Διευθύνσεις Δασών των περιοχών όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και κύρωσης δασικών χαρτών, προχωρούν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.κ. Σταθάκη και Φάμελλου αντίστοιχα και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β΄ 3327) αποφασίζεται η πρόσληψη προσωπικού που θα βοηθήσει τις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας στο έργο των δασικών χαρτών, μετά την εξουσιοδότηση που παρείχε ο νόμος 4467/2017.

Οι 100 αυτοί επιστήμονες θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις Διευθύνσεις Δασών θα γίνει με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων των κατά τόπους Περιφερειών, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν ήδη προσλάβει με σύμβαση έργου 19 δασολόγους που απασχολούνται στο έργο των δασικών χαρτών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019, ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019.

Ταυτόχρονα εργάζεται για να επιτύχει στο άμεσο μέλλον και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες αμέσως μετά θα επιφορτιστούν και με τη δημιουργία του Δασολογίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider