Τι δεν πρέπει να κάνετε στον χώρο εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι δεν πρέπει να κάνετε στον χώρο εργασίας

Αν θέλετε να πετύχετε στη δουλειά σας, εκτός από τις δεξιότητες που σίγουρα κατέχετε, πρέπει να είστε προσεκτικοί και στο πώς συμπεριφέρεστε. Εκτός από τη συνεχή αργοπορία που είναι το νούμερο ένα λάθος στο χώρο εργασίας, υπάρχουν πολλές άλλες συμπεριφορές που απαγορεύονται στο γραφείο. Αν θέλετε να θεωρήστε σοβαροί εργαζόμενοι, θα πρέπει να τηρήσετε κάποιους κανόνες και να αποφεύγετε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε είναι να:

1. Κουτσομπολεύετε

Ο Σωκράτης είπε κάποτε «Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους». Το κουτσομπολιό είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο χώρο εργασίας, αλλά και έξω από αυτόν. Καλύτερα να αποφεύγετε τα πισώπλατα σχόλια και να θυμάστε ότι βρίσκεστε στο γραφείο για ένα μόνο σκοπό: τη δουλειά. Μπορείτε να συζητήσετε τα προσωπικά σας κάποια άλλη στιγμή και εκτός του εργασιακού χώρου.

2.Έχετε χαμηλό ηθικό

Το χαμηλό ηθικό βλάπτει την παραγωγικότητα και αυξάνει τα λάθη. Θα πρέπει να προσπαθείτε να είστε αλλά και να νιώθετε ενθουσιασμένοι για τη δουλειά που κάνετε. Γιατί αν είστε πάντα με πεσμένο ηθικό, επηρεάζετε και τους συναδέλφους σας, οι οποίοι μπορεί να μην επιθυμούν να συνεργάζονται μαζί σας.

3. Δημιουργείτε συγκρούσεις

Οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφία, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε συγκρούσεις. Όταν βρίσκεστε σε ένα χώρο εργασίας με διαφορετικές προσωπικότητες θα πρέπει να βρίσκετε αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να μην υπάρχουν διαπληκτισμοί. Να είστε ήρεμοι και να κάνετε ότι είναι δυνατό για να επιλύετε τα προβλήματα που προκύπτουν, χωρίς να καταλήγετε σε συγκρούσεις. Κρατήστε τις αποστάσεις που αρμόζουν σε κάθε περίσταση.

4. Μην τηρείτε τον ενδυματολογικό κώδικα

Κάποιες εταιρείες έχουν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα και θα πρέπει να τον τηρείτε, επειδή οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες, το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να σας κριτικάρουν αρνητικά οι συνάδελφοι σας.

5. Μην έχετε ομαδικό πνεύμα

Αν θέλετε να πετύχετε στη δουλειά σας θα πρέπει να μάθετε να δουλεύετε ομαδικά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να οικοδομήσετε σχέσεις με τους συναδέλφους σας και να γίνετε πολύτιμο μέλος της ομάδας.

Διαβάστε επίσης στο www.jenny.gr:

#WonderWoman: Η άβολη αυτή στιγμή που ένιωσα ένοχη για τις γνώσεις μου

Είναι η επιχειρηματικότητα μόνο προνόμιο των ανδρών;

Melania Trump: Σεβασμός στο Πρώτο Θύμα της σύγχρονης αντί-Trump κουλτούρας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider