Θέσεις για Έλληνες έως 27 ετών προσφέρει η Γερμανία

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέσεις για Έλληνες έως 27 ετών προσφέρει η Γερμανία

Εκπαίδευση και εργασία στην Γερμανία σε άνεργους νέους από την Ελλάδα, προσφέρει το επιδοτούμενο από το γερμανικό κράτος πρόγραμμα «MobiProEU - The Job of my life».

Οι θέσεις εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης που προσφέρονται αυτή τη στιγμή είναι 33 και η αμοιβή όσων επιλεγούν φτάνει τα 818 ευρώ. Οι Έλληνες καλούνται να μάθουν από την αρχή ένα επάγγελμα από τους κλάδους των κατασκευών, του τουρισμού, της εμπορίας- πωλήσεων και της πληροφορικής και να το ασκήσουν για τα επόμενα 2-3,5 χρόνια.

«Έχεις οποιοδήποτε απολυτήριο, είσαι άνεργος νέος 18-27 ετών και θέλεις μια θέση εκπαίδευσης και επί πληρωμής πρακτική σε εταιρίες στην Ε.Ε; The Job of your life- κάνε τώρα αίτηση για μια θέση!», αναφέρει η πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Η εκπαίδευσή στη Γερμανία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια εξέταση στο τέλος του 2019 - αρχές 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα λαμβάνει 818 ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί, εκτός από την πρακτική άσκηση, και τα μαθήματα γλώσσας και τα έξοδα ταξιδιού στη Γερμανία.

Όρος συμμετοχής εκτός από την ηλικιακή, που είναι αυστηρή, είναι η κατοχή απολυτηρίου σχολείου με καλό βαθμό, ενώ στα προσωπικά χαρακτηριστικά εκτιμώνται η υπευθυνότητα, η ομαδικότητα και η αξιοπιστία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία αποτελεί η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι' αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας έξι μηνών.

Ενημερωτική εκδήλωση

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου (10.00 π.μ) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με διοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ελληνογερμανική συνέλευση DGV, και τον ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας το βιογραφικό τους μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο email [email protected] ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2310272528-9.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider