Διαγωνισμός για 80 σπουδαστές στην Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαγωνισμός για 80 σπουδαστές στην Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου 2015 θα διενεργηθεί στις εγκαταστάσεις της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του ΕΚΔΔΑ.

Τις ημέρες αυτές οι υποψήφιοι/ες θα διαγωνιστούν στα γνωστικά αντικείμενα «Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους» ( Σάββατο 19/12) , «Μικροοικονομική – Μακροοικονομική και Δημόσια Οικονομική» (Κυριακή 20/12) και «Γνώσεις και Δεξιότητες» (Δευτέρα 21/12).

Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει γραπτή και προφορική εξέταση των υποψηφίων σε φάκελο με επίκαιρο θέμα και θα διεξαχθεί μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του πρώτου σταδίου.

Πως θα διαγωνιστούν

Φέτος, στο πλαίσιο του 24ου διαγωνισμού για την εισαγωγή 80 σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), θα φοιτήσουν 20 σπουδαστές στο Τμήμα Γενικής Διοίκησης, στο Τμήμα Αναπτυξιακών – Περιφερειακών Πολιτικών 15 σπουδαστές, στο Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας 20 σπουδαστές, στο Τμήμα Εμπορικών - Οικονομικών Υποθέσεων 15 σπουδαστές και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 10 σπουδαστές.

Στον εισαγωγικό διαγωνισμό, που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ), υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής 1.883 άτομα, με τον τελικό αριθμό όσων έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο στάδιο να προσδιορίζεται σε 1.874 (μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την επικύρωση του σχετικού πίνακα των υποψηφίων από την ΚΕΕ).

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να βρίσκονται στους χώρους των εξεταστικών κέντρων μία ώρα νωρίτερα, έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Επισημαίνεται ότι, απαγορεύεται οι διαγωνιζόμενοι/ες να κατέχουν στις αίθουσες των εξετάσεων βιβλία, σημειώσεις, μικροϋπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και διορθωτικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 213 1306 219, 213 1306 242, 213 1306 243.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider