Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed
11 ΙΟΥΛ 2016 | 08:09

Οι δήμοι που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άμεση πρόσληψη

Οι δήμοι που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άμεση πρόσληψη - Κεντρική Εικόνα/Video

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 3.737 ανέργων για οκτώ μήνες, σε 17 δήμους της χώρας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από όσους είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Όνομα Χρήστη και Συνθηματικό).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν και μόνο Δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι δήμοι της πρώτης φάσης του προγράμματος είναι οι εξής: Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Αργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). 

Ειδικότητες και κριτήρια μοριοδότησης

Ο αριθμός εργαζομένων ανά ειδικότητα αφορά κυρίως: ΥΕ Βοηθητικών εργασιών καθαριότητας (555 θέσεις), ΥΕ Βοηθητικών εργασιών πρασίνου (239 θέσεις), ΔΕ/ΥΕ Οικοδόμοι – Βοηθητικών οικοδομικών εργασιών (456 θέσεις), ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (276 θέσεις), ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Διοικητικό προσωπικό (290 θέσεις), ΠΕ Αρχιτέκτονες-πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι (85 θέσεις), ΔΕ Ημερήσιοι φύλακες (147 θέσεις), ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής (68 θέσεις), ΔΕ Οδηγοί (89 θέσεις), ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικοί λειτουργοί (58 θέσεις), ΠΕ Κοινωνιολόγοι (8 θέσεις), ΤΕ Δασολόγοι (15 θέσεις), ΤΕ Βιβλιοθηκονόμοι (25 θέσεις), ΠΕ Γεωπόνοι (32 θέσεις), ΠΕ Γυμναστές (47 θέσεις), ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτές (36 θέσεις), ΠΕ Μουσικής (14 θέσεις) και ΔΕ Μάγειροι (25 θέσεις).

Τα κριτήρια μοριοδότησης εχουν ως εξης:

-Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

-Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

-Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω.

-Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

-Ηλικία.

-Αριθμός ανήλικων τέκνων.

-Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

- Εντοπιότητα.

Κατάρτιση και τετραήμερη εργασία

Για πρώτη φορά, τα νέα προγράμματα δίνουν τη δυνατότητα στον ωφελούμενο να βελτιώσει το βιογραφικό του, ώστε να διευκολυνθεί στην επανένταξη του στην αγορά εργασίας.  Η αναβάθμιση των προσόντων θα γίνεται μέσα από υπηρεσίες συμβουλευτικής και κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η Δράση της Κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του Προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας.

«Τα νέα προγράμματα  κοινωφελούς εργασίας  σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τον άνεργο και με στόχο την επανένταξη του στην αγορά εργασίας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δήμοι θα ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος ώστε να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΔΩ

 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Η ερώτηση αποσκοπεί στην πρόληψη αυτόματων υποβολών

Best of Internet