Τα προγράμματα απασχόλησης για την πρόσληψη 100.000 ανέργων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα προγράμματα απασχόλησης για την πρόσληψη 100.000 ανέργων

Ξεκινούν από τον Ιούλιο και θα προκηρύσσονται σταδιακά έως το τέλος του έτους, έντεκα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν συνολικά 100.000 ανέργους, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.

Τα προγράμματα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και περιλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, αλλά και ανέργους που θέλουν να συμπληρώσουν τα ένσημά τους προκειμένου να βγουν στη σύνταξη.

Πιο συγκεκριμένα:

- Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για νέους 18-24 ετών: Έχει προϋπολογισμό 44 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε 10.000 άνεργους και η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούλιο.

- Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και ένταξης στην απασχόληση για 3.000 νέους 25-29 ετών: Έχει προϋπολογισμό 13,2 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

- Πρόγραμμα κατάρτισης, πιστοποίησης και εγγυημένης απασχόλησης ανέργων σε κλάδους αιχμής: Αφορά 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών, έχει προϋπολογισμό 112 εκατ. ευρώ και πρόκειται να βγει «στον αέρα» τον Ιούλιο.

- Προγράμματα δημιουργίας 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα: Αφορά ανέργους και ειδικές ομάδες ανέργων, θα έχει προϋπολογισμό 54 εκατ ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

- Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: Απευθύνεται σε 1.575 ανέργους, έχει προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

- Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: Απευθύνεται σε 1.000 άτομα, έχει προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει και αυτό τον Σεπτέμβριο.

- Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών: Αφορά 11.000 άτομα, έχει συνολικό προϋπολογισμό 43,4 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

- Κοινωφελής Εργασία σε 17 δήμους της χώρας: Αφορά 3.737 άνεργους (σε σύνολο 6.918) σε δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

- Κοινωφελής Εργασία για 2.500 ανέργους σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και hotspots: Οι αιτήσεις των υποψηφίων «τρέχουν» έως την Δευτέρα 4 Ιουλίου.

- Πρόγραμμα Επανένταξης 6.328 μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας: Αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του καλοκαιριού και αφορά 34 δήμους- θύλακες υψηλής ανεργίας.

- Πρόγραμμα Επανένταξης 23.000 μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας: Αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider