Τελευταία ευκαιρία για την επιδότηση πτυχιούχων μέσω ΕΣΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελευταία ευκαιρία για την επιδότηση πτυχιούχων μέσω ΕΣΠΑ

Λήγει σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ενώ εντός του μηνός λήγουν σταδιακά οι προθεσμίες και για τα υπόλοιπα τρία προγράμματα.

Ειδικότερα:

  • Η 17η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για την «Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».
  • Στις 20 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».
  • Τέλος, στις 24 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την «Νεοφυής επιχειρηματικότητα».

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός και των τεσσάρων δράσεων φτάνει τα 270 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν με επιδοτήσεις από 40% έως και 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Ειδικά για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης», ο προϋπολογισμός της οποίας έπειτα από απόφαση του υπουργείου Οικονομίας αυξήθηκε από τα 32,5 στα 50 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού από 5.000 έως 25.000 ευρώ για την κάλυψη σε ποσοστό 100% επιλέξιμων δαπανών και για διάστημα μέχρι 24 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης.

Σημειώνεται ότι το ποσό των 25.000 ευρώ μπορεί να αυξηθεί εφόσον η πρόταση υποβάλλεται από συνεργατικό σχήμα. Συγκεκριμένα, για συνεργασία δύο δικαιούχων, ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει έως 40.000 ευρώ, ενώ για συνεργασία τριών ή περισσότερων δικαιούχων μπορεί να ανέλθει ώς τα 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider