«Πράσινο φως» για προσλήψεις σε δήμους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για προσλήψεις σε δήμους

Νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίγει το δρόμο σε προσλήψεις υποψηφίων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας, ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα μέσα Μαίου θα ξεπαγώσουν οι προσλήψεις εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε δήμους και περιφέρεις με αυξημένες προσφυγικές ροές, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλοι ΟΤΑ α' και β' βαθμού. Υπενθυμίζεται πως οι προσλήψεις υποψηφίων χαμηλών προσόντων είχαν ανασταλεί έως το τέλος του 2016, καθώς επιτρέπονταν μόνο σε πτυχιούχους να διορίζονται στο δημόσιο.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου για τις επόμενες κατανομές από παλιούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, είναι ο εξής:

- Θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι κατανομές που αφορούν στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού (απομένουν περίπου 500 άτομα).

- Ολοκληρώνονται οι ελάχιστες κατανομές που έχουν μείνει και αφορούν σε Υπουργεία και φορείς τους (περίπου 200 άτομα).

- Ετοιμάζεται η κατανομή που αφορά στους εκπαιδευτικούς (περίπου 460 άτομα).

- Πρόθεση του υπουργείου είναι αμέσως μετά το Πάσχα να αλλάξει το φορέα κατανομής και όσοι /ες είναι υπό διορισμό στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εφόσον το επιθυμούν, να κατανεμηθούν άμεσα στις Υπηρεσίες Ασύλου (περίπου 170 άτομα).

Στόχος του υπουργείου είναι έως το τέλος του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κατανομές των αδιόριστων του ΑΣΕΠ και μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και του Κράτους, να έχει θεραπευτεί.

Το υπουργείο, τέλος, ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση με την οποία η Διοίκηση θα πρέπει με δική της ευθύνη να ολοκληρώνει τη διοικητική διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στις δομές το πολύ εντός διμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider