«Ειδικές δυνάμεις» αναζητεί το Μετρό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ειδικές δυνάμεις» αναζητεί το Μετρό

Ανδρες με ειδικά σωματικά προσόντα αναζητά η ΣΤΑΣΥ για να αναλάβουν θέση επόπτη ασφαλείας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, μετά τις εφόδους κουκουλοφόρων στους σταθμούς του μετρό Μοναστηράκι και Κεραμεικό και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτούς.

Η πρόσκληση του φορέα, η οποία εκδόθηκε στις 4 Απριλίου, απευθύνεται και προς όλους τους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ, αλλά στην ουσία αποκλείει ένα μεγάλο μέρος τους και κυρίως τις γυναίκες, αφού περιλαμβάνει δύο -«επιθυμητά», όπως τα χαρακτηρίζει- προσόντα, που αφορούν άδεια οδήγησης δίκυκλης μηχανής, καθώς και... στρατιωτική θητεία σε ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» αφορά εθελοντικές μετατάξεις για την κάλυψη τεσσάρων θέσεων επόπτη ασφαλείας του δικτύου και των αμαξοστασίων της ΣΤΑΣΥ και περιλαμβάνει εκτός από τα δύο προαναφερθέντα επιθυμητά και πέντε τυπικά προσόντα, όπως απολυτήριο Λυκείου, συναφή εμπειρία, καλή γνώση αγγλικών, ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και άδεια οδήγησης αυτοκινήτου τύπου Β.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ασφάλεια στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχει ανατεθεί σε εταιρείες security, ενώ, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα δολιοφθοράς σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, το σύστημα έχει ενισχυθεί με αστυνομικούς που περιπολούν γύρω από σταθμούς με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider