Ανοίγουν 24.661 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν 24.661 θέσεις με οκτάμηνες συμβάσεις

Τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για μακροχρόνια ανέργους που θα προκηρυχθούν έως το καλοκαίρι, παρουσιάζει σήμερα η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 18.500 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε 49 δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 6.918 θέσεις αφορούν 17 δήμους -θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας. Η προκήρυξη των θέσεων αυτών πρόκειται να γίνει λίγο πριν το Πάσχα, ενώ σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.

Μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να προκηρυχθούν 2.297 προσλήψεις ανέργων που θα στελεχώσουν Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ ακόμη 2.703 θα προσληφθούν μετά το καλοκαίρι για τον ίδιο λόγο.

Τον Μάιο θα προκηρυχθούν δύο ακόμη προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που θα αφορούν 748 θέσεις στον τουρισμό – πολιτισμό (κυρίως στον κλάδο της φύλαξης) και 413 στον αγροτικό τομέα (βοηθητικό προσωπικό).

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η αμοιβή του θα ανέρχεται στα 495,25 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και στα 431,75 ευρώ το μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών. Επιπλέον θα καταβάλλονται και τα ανάλογα επιδόματα για τη νυχτερινή εργασία καθώς και για όσους ασχολούνται σε ειδικότητες βαρέων και ανθυγιεινών.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας, αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε., Βορειοηπειρώτες, ομογενείς οι οποίοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

- Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνο-λογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

- Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

- Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider