Χρηματοδοτήσεις 50 εκατ. ευρώ για μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδοτήσεις 50 εκατ. ευρώ για μικρές εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Πρεμιέρα σήμερα 18 Ιανουαρίου 2018 για το πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών εξαγωγικών επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ «Επιχειρούμε έξω».

Το πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες, έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι του θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ. Aφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις και σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν τους τομείς: αγροδιατροφής και βιομηχανίας τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, υλικά και κατασκευές, ενέργεια, περιβάλλον, τεχνολογίες, πληροφορικής και επικοινωνίας, υγείας και φάρμακα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση ότι πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

-έχουν κλείσει τουλάχιστον μία διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας

-διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις

-παράγουν ή μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά

-αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν ή μεταποιούν.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους από σήμερα το μεσημέρι στις 2μμ και για διάστημα 18 μηνών μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis/, τη δράση με τίτλο: "Ενίσχυση Δράσεων Επιχειρηματικότητας".

Τι χρηματοδοτείται:

-το κόστος συμμετοχής και κόστος καταχώρισης και εγγραφής στον κατάλογο της Έκθεσης

-τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής έως 4 εκπροσώπων της επιχείρησης που θα συμμετάσχουν σε κάθε εμπορική έκθεση, όπως αεροπορικά εισιτήρια και επιμέρους μετακινήσεις προς και από τον χώρο της έκθεσης

-η διαμονή στη χώρα όπου πραγματοποιείται η έκθεση

-το ενοίκιο περιπτέρου, κόστος κατασκευής και διαμόρφωσης και ενοικίαση εξοπλισμού (π.χ. οπτικοακουστικός εξοπλισμός)

-το κόστος αποστολής και επιστροφής των εκθεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους ασφάλισης αυτών

-οι αμοιβές εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών απαραίτητων για τη διαχείριση και λειτουργία του περιπτέρου (π.χ. διερμηνέας, φύλακας περιπτέρου κλπ.)

-το κόστος σχεδιασμού και μετάφρασης φυλλαδίων. Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης έως και 30 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης των επενδυτικών σχεδίων στη Δράση.

Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και χρηματοδοτούνται πλάνα συμμετοχών σε εκθέσεις ύψους μέχρι και 100.000 ευρώ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης στη συγκεκριμένη δράση, θα πρέπει να επιλέξουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr, τη δράση με τίτλο: "Ενίσχυση Δράσεων Επιχειρηματικότητας".

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη δράση μπορούν να απευθύνονται :στο Γραφείο Πληροφόρησης κοινού: Λεωφ. Μεσογείων 56, Αθήνα (Δευτέρα - Παρασκευή από τις 8.00 πµ έως τις 5.00 µµ),στο 801 11 36 300 (από σταθερό, με αστική χρέωση) από τις 8.00 πμ έως τις 7.00 μμ καθώς και στις ιστοσελίδες http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=32&cs=,www.es…,στις σελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ και στα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedΙn, youtube. Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΠΑΕ (http://www.efepae.gr) και τις περιφερειακές μονάδες του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider