Άμεσες συναλλαγές σε Bitcoin προσφέρει το app της Revolut

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άμεσες συναλλαγές σε Bitcoin προσφέρει το app της Revolut

Μία θέση ανάμεσα στα «κανονικά» νομίσματα της Revolut αποκτά από σήμερα, Τετάρτη, το Bitcoin, μαζί με δύο ακόμη δημοφιλή κρυπτονομίσματα: το Litecoin και το Ethereum.


Οι πελάτες της ψηφιακής βρετανικής τράπεζας θα μπορούν μέσω της ειδικής εφαρμογής (app) να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ή, εάν θέλουν, να τα διατηρούν ως «αποταμίευση». Επίσης, θα μπορούν να μεταφέρουν ποσά σε Bitcoin, Litecoin και Ethereum σε άλλους χρήστες της εφαρμογής, εντελώς δωρεάν.

Η βρετανική Fintech κάνει τη διαφορά, σπεύδοντας να εντάξει τα τρία ψηφιακά νομίσματα στο χαρτοφυλάκιό της, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις αναλυτών και θεσμικών φορέων ότι η «κρυπτομανία» είναι φούσκα και τα κρυπτονομίσματα «απάτη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Revolut, η συναλλαγή διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα και αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να ανταλλάξει κανείς σήμερα τα τρία ψηφιακά νομίσματα. Το Bitcoin κατέγραψε σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ στα επίπεδα των 12.500 δολαρίων, κεντρίζοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των επενδυτών που «διψούν» για ρίσκο.

Για όσους, λοιπόν, ενδιαφέρονται να αγοράσουν κρυπτονομίσματα, η Revolut υπόσχεται ότι θα προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Συγκεκριμένα, η χρέωση μετατροπής από ένα νόμισμα σε Bitcoin ή τα άλλα δύο κρυπτονομίσματα θα ανέρχεται σε 1,5%. Όπως αναφέρει η εταιρεία, πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες επιβάλλουν κρυφές χρεώσεις στις συναλλαγές αυτές, χρεώνοντας κατά μέσο όρο 5-9% για τη μετατροπή.

«Παρότι θεωρείται μια από τις κυρίαρχες τάσεις σήμερα παγκοσμίως, η έκθεση στα κρυπτονομίσματα ήταν μέχρι σήμερα εξαιρετικά χρονοβόρα και ακριβή. Εμείς ανοίγουμε τα κρυπτονομίσματα σε όλους, ώστε να μπορούν να τα αγοράσουν πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα στην αγορά», δηλώνει ο Νικολάι Στρορόνσκι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut.

«Εντάσσοντας τα κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα μας, δίνουμε σε όλους τους χρήστες την ευκαιρία να αποκτήσουν έκθεση στα ψηφιακά νομίσματα με απλό, ασφαλή και εύκολο τρόπο», συμπληρώνει ο Λούις Ταφ, επικεφαλής μηχανικός της πλατφόρμας στη Revolut.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider