«Ζωηρό» το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ζωηρό» το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στη σημασία των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, στην άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση συνεργασίας με εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Enterprise Greece, το Εμπορικό Γραφείο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την Κινεζική Ένωση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Τζόου Ξιάολι.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι πρόσφατες επενδύσεις της COSCO στον Πειραιά και η σημασία του λιμανιού του Πειραιά στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού, πυροδοτούν μια σειρά νέων επενδύσεων σε τομείς της οικονομίας, όπως η κρουαζιέρα, η ελαφρά μεταποίηση, η ναυπηγοεπισκευή, οι διεθνείς διανομές και μεταφορές και ο τουρισμός.

Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι φέτος η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ενδιαφέρον συμμετοχής έχει ήδη εκδηλωθεί από σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, όχι μόνο από την Κίνα, αλλά και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κινεζικές επιχειρήσεις China New Era Group, PCT, Air China, Huawei, ZTE, China Development Bank, China Three Gorges Corporation, Cosco Shipping, China Shipbuilding and Offshore International Co. Greece, CCS Greece, Avic Ship Greece και Rongfeng Holding Group.

Οι εκπρόσωποι των κινεζικών επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, τα πλάνα τους για το μέλλον, καθώς και να διατυπώσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές τους δραστηριότητες.

Στα ερωτήματα απάντησαν ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η Χριστίνα Μπαριτάκη, γενική γραμματέας υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γιάννης Ταφύλλης, γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής και εκπρόσωποι των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος του υφυπουργού είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας των ελληνικών αρχών με τις ήδη εγκατεστημένες στην Ελλάδα κινεζικές επιχειρήσεις, υπό τον συντονισμό του Enterprise Greece, ώστε όχι μόνο να διευκολυνθεί η λειτουργία τους στην Ελλάδα, αλλά και να υποστηριχθούν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.