Ο Paulson «ποντάρει» σε μετοχές λόγω Trump

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Paulson «ποντάρει» σε μετοχές λόγω Trump

Την ώρα που το όνομα του μεγαλοεπενδυτή John Paulson προκαλεί «θόρυβο» με τις παρεμβάσεις του στην αναμόρφωση του τραπεζικού τοπίου στην Ελλάδα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο «βασιλιάς» των hedge funds πανηγυρίζει για την ανάληψη της εξουσίας από τον Donald Trump.


«Μια κυβέρνηση που βοηθά την ανάπτυξη, τους βοηθά όλους», είπε χαρακτηριστικά ο διαχειριστής της Paulson & Co. το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) στο Δείπνο των VIP ενόψει της σημερινής ορκωμοσίας του Trump, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο ίδιος έχει προχωρήσει ήδη αύξηση της έκθεσής του σε μετοχές, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ. «Με τις πολιτικές του Trump, οι αμερικανικές εταιρείες θα αυξήσουν το ποσοστό των αδιανέμητων κερδών –κάτι που θα δώσει τεράστια ώθηση στον δείκτη κέρδη/μετοχή και στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500», εξήγησε ο μεγαλοεπενδυτής στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.

«Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες θα έχουν περισσότερα κεφάλαια για επενδύσεις και αυτό θα λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προσδοκία», είπε χαρακτηριστικά ο Paulson. Ο ίδιος υπήρξε ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της υποψηφιότητας Trump από τον περιβάλλον της Wall Street.

Στην ομιλία του, ο Paulson απαρίθμησε μια σειρά από πρωτοβουλίες που «θα ήθελε» να νομοθετήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση, καθώς και νομοσχέδια που πιστεύει ότι πρέπει να αποσυρθούν υπό την προεδρία Trump, προκειμένου οι αμερικανικές εταιρείες να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να γίνει εκ νέου διαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών.

«Χαμηλότεροι φόροι, μικρότερη ρύθμιση, λιγότερες αγωγές, περισσότερες συμφωνίες προς όφελος των αμερικανικών βιομηχανιών –όλα αυτά είναι πολύ θετικά», υπογράμμισε ο Paulson καλωσορίζοντας τον Trump στην εξουσία.

Αντίστοιχα, η πλευρά Paulson «ποντάρει» στην εκλογή Trump και αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Η καλή σχέση των δύο ανδρών λειτουργεί ως μοχλός έμμεσης πίεσης υπέρ των δραστηριοτήτων του fund στην Ελλάδα, το οποίο είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος στην Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιοποιώντας και την πολιτική επιρροή που διαθέτει στις ΗΠΑ, μεγαλοεπενδυτής εξετάζει επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα, δίνοντας κυρίως έμφαση στο κομμάτι των μη εξυπηρερούμενων επιχειρηματικών δανείων, τα οποία αναμένεται να αναδιαρθρωθούν εντός του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider