Για επενδύσεις στη Χαλκιδική «ψάχνονται» οι Κινέζοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για επενδύσεις στη Χαλκιδική «ψάχνονται» οι Κινέζοι

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα της Χαλκιδικής - και όχι μόνο - επιδεικνύουν τον τελευταίο χρόνο κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια, με τους εκπροσώπους τους να έχουν ήδη επισκεφτεί 10 μονάδες στην περιοχή από την άνοιξη έως σήμερα, διερευνώντας το έδαφος για πιθανές εξαγορές και συνεργασίες.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της νεόπλαστης Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ), επιχειρηματίας, Δημήτρης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόσθεσε ότι το κινεζικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και σε εκτάσεις γης, επί των οποίων θα μπορούσαν να οικοδομηθούν τουριστικές υποδομές.

Εκτός από τον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται ακόμη στον κλάδο της αγροδιατροφής, όπου κινέζοι επενδυτές έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις με ιδιοκτήτες βιομηχανικών εταιρειών και μονάδων, συζητώντας το ενδεχόμενο είτε εξαγορά είτε εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο.

Κατά τον ίδιο, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις έχουν πλέον εισέλθει σε νέα τροχιά, καθώς ενώ μέχρι πρότινος κινεζικό ενδιαφέρον εκδηλωνόταν μόνο στη σφαίρα του «κλασικού εμπορίου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πλέον έχει επεκταθεί τόσο σε τουριστικές επενδύσεις, όσο και σε υποδομές στην Ελλάδα, όπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider