Έρχονται δύο αναπτυξιακά προγράμματα για τα νησιά του Αιγαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται δύο αναπτυξιακά προγράμματα για τα νησιά του Αιγαίου

Ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για τις νησιωτικές περιοχές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης με επιστολή του στο βουλευτή Λέσβου Γιώργο Πάλλη.

Σύμφωνα με αυτήν «το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με την ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από επιπλέον πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ζητούμενο είναι να ενισχυθούν εκείνες οι κοινωνικές ομάδες αλλά και οι γεωγραφικές περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, την ανεργία και τη φτώχεια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό ζήτημα, δίνοντας πνοή στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Σε αυτά τα νέα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα θα περιλαμβάνονται έργα και δράσεις με ολοκληρωμένο και συνεκτικό αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις παρεμβάσεις των υφιστάμενων προγραμμάτων, ώστε να επιτευχθεί το τελικό ζητούμενο που είναι η ουσιαστική στήριξη των κατοίκων των νησιών.

Η ενεργοποίηση των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων θα ξεκινήσει άμεσα. Ως χρονικός ορίζοντας δε υλοποίησής τους ορίζεται το έτος 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider