Χρηματοδότηση 39 έργων στις περιοχές που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007  

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματοδότηση 39 έργων στις περιοχές που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές του 2007  

Τη χρηματοδότηση 39 νέων έργων προϋπολογισμού περίπου 16 εκατ. ευρώ, για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση περιοχών της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, αποφάσισε τη Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η χρηματοδότηση γίνεται από τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων Περιφέρειας (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη) του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Ειδικότερα, για την Ηλεία εγκρίθηκαν 36 έργα ύψους 14 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Ζαχάρως, Ήλιδας, Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Πηνειού.

Για την Αιτωλοακαρνανία εγκρίθηκαν δύο έργα, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, που θα πραγματοποιηθούν στους δήμους Ξηρόμερου και Ακτίου - Βόνιτσας.

Για την Αχαΐα εγκρίθηκε ένα έργο ύψους 350.000 ευρώ, το οποίο θα γίνει στην Αιγιάλεια. Πρόκειται για έργα που προκρίνονται μετά τις προτάσεις που υπεβλήθησαν από τους δικαιούχους δήμους και οι οποίες εξετάστηκαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις της περιφέρειας και την επιτροπή αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider