Τι μέρισμα θα λάβουν οι νέοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι μέρισμα θα λάβουν οι νέοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέο τρόπο υπολογισμού του δικαιούμενου μερίσματος από τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων εισάγει πρόσφατη τροπολογία των υπουργείων Άμυνας, Εσωτερικών,
Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Τα μερίσματα υπολογίζονται για την μεγάλη πλειοψηφία των νέων αποστράτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με το νέο ειδικό μισθολόγιο (το οποίο ισχύει από 1/1/2017), στο ίδιο ύψος με τα μερίσματα που εισπράττουν σήμερα ομοιόβαθμοί τους συνταξιούχοι, ενώ μικρές διορθώσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω προκύπτουν για ορισμένες κατηγορίες στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέρισμα που θα χορηγείται στους αποστράτους του Στρατού Ξηράς οι οποίοι αποχωρούν με το νέο μισθολόγιο φτάνει έως και τα 203,77 ευρώ το μήνα, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

Οι αναπροσαρμογές αφορούν αποφοίτους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, Εθελοντές Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ) και Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).

Απώλειες θα δουν στα μερίσματά τους όσοι αποφοίτοι ΣΜΥ αποχωρούν από 27 έως 35 έτη υπηρεσίας, ενώ κερδισμένοι θα είναι όσοι αποχωρούν με 15 έτη υπηρεσίας και κάτω, πάντα ανάλογα και με τον βαθμό εξόδου.

Αντίστοιχα για όσους αποχωρούν ως ΕΠΥ και ΕΜΘ οι μικρές απώλειες εστιάζονται στα 25 – 35 έτη υπηρεσίας ενώ αυξήσεις έρχονται για όσους αποστρατεύονται με λιγότερα από 10 έτη υπηρεσίας.

Για τους προερχόμενους από σχολές Αξιωματικών δεν υπάρχουν αλλαγές, παρά μόνο ελάχιστες και σε διοικητικούς βαθμούς αποστρατείας κάτω του Αντισυνταγματάρχη (μισθολογικός Ταξίαρχου και Μερισματοδοτικός Αντιστρατήγου) με 28 έτη υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται πως μέτοχοι – μερισματούχοι του ΜΤΣ είναι το προσωπικό του Στρατού Ξηράς (μόνιμοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, έφεδροι, εθελοντές 5ετούς υποχρέωσης κ.α.) όπως επίσης και το Αστυνομικό Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ μετά το 1984.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω και της μετάπτωσης από τον Βασικό Μισθό και το ΕΧΥ (Χρονοεπιδομα) στα μισθολογικά κλιμάκια, επανυπολογίζονται τα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας χωρίς αναδρομικότητα για όσους έχουν αποστρατευθεί με το παλιό καθεστώς μισθοδοσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider