Από 250 ευρώ το μήνα δίνει ο ΕΦΚΑ σε 2.500 υπαλλήλους του

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από 250 ευρώ το μήνα δίνει ο ΕΦΚΑ σε 2.500 υπαλλήλους του

Σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την απονομή τουλάχιστον 70.000 κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατέφυγε σε έναν παραδοσιακό -και συχνά αποδοτικό- τρόπο, προκειμένου να βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων του.

Αποφάσισε λοιπόν να δώσει μπόνους αποδοτικότητας 250 ευρώ το μήνα, σε 2.500 υπαλλήλους του Φορέα (εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές), προκειμένου να εργαστούν εντατικά σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες και να αποδώσουν τα προσδοκώμενα.

Στόχος είναι στις πρωινές βάρδιες κάθε ανακεφαλαιωτής να ολοκληρώνει 120 φακέλους το μήνα και ο ελεγκτής να εξετάζει 240 φακέλους το μήνα. Στην απογευματινή βάρδια, η ομάδα των τριών υπαλλήλων (εισηγητής, ανακεφαλαιωτής, υπάλληλος αναγνώρισης) θα πρέπει να εκδίδει από 20 έως 40 οριστικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις το μήνα, ενώ ο ελεγκτής θα πρέπει να ελέγχει 60-120 αποφάσεις το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι θα χωριστούν σε 100 κλιμάκια για το τρίμηνο που ξεκινά από 1/7/2017 έως και 30/9/2017, με δυνατότητα χρονικής παράτασης έως το τέλος του έτους. Όσο για τις θερινές άδειες, αυτές πάνε περίπατο, καθώς τα εν λόγω κλιμάκια θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μόνο μία εβδομάδα άδεια, συν μία ακόμα αν το αίτημά τους εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.

Ο θερινός «αγώνας δρόμου» (που μπορεί να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη), υπολογίζεται πως θα κοστίσει στο υπερ-ταμείο το ποσό των 3.750.000 ευρώ και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως στα συρτάρια του ΕΦΚΑ εκκρεμούν αυτή την περίοδο 138.899 κύριες και 126.022 επικουρικές συντάξεις, καθώς και 62.652 εφάπαξ.

Οι στόχοι

Το σχέδιο δράσης που έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» της διοίκησης του ΕΦΚΑ, αναφέρει πως:

- θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ 100 Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας για την υλοποίηση του έργου καθώς και τον συντονισμό και την υποστήριξη των Κλιμακίων-Ομάδων.

- η απόδοση των Ανακεφαλαιωτών για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΝΑΤ και τ. ΟΓΑ ορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα για τον κάθε ανακεφαλαιωτή, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 φακέλους.

- για τους Ελεγκτές ορίζεται σε 180 φακέλους το μήνα για τον κάθε ελεγκτή, με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 90 φακέλους, με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωϊνής εργασίας δε θα πρέπει να υπολείπεται των 120 φακέλων για τον Ανακεφαλαιωτή και των 240 για τον Ελεγκτή (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider