Τι είναι και πώς λειτουργεί η ταξιδιωτική ασφάλιση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι είναι και πώς λειτουργεί η ταξιδιωτική ασφάλιση

Προστασία από τα απρόοπτα των καλοκαιρινών διακοπών προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και μάλιστα σε αρκετά φθηνή τιμή.

Τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης προφυλάσσουν τους ταξιδιώτες/παραθεριστές από μια σειρά κινδύνων και απρόοπτων γεγονότων, που μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές τους. Παράλληλα όμως ελαχιστοποιείται και η οικονομική ζημιά που προκαλούν τα απρόοπτα αυτά γεγονότα.

Ενδεικτικά ένα συνηθισμένο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης περιλαμβάνει καλύψεις για τα πιο απλά πράγματα όπως καθυστέρηση άφιξης αποσκευών, απώλεια αποσκευών ή και καθυστέρηση πτήση έως και τα πιο σοβαρά: Απώλεια Ζωής από ατύχημα, μόνιμη ή μερική ανικανότητα από ατύχημα και ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα

Ακόμα κάποια προγράμματα εξασφαλίζουν νομική υποστήριξη σε περίπτωση που την χρειαστεί ο ασφαλισμένος.

Τέλος, κάποια προγράμματα παρέχουν τηλεφωνική υποστήριξη μέσω ειδικών τηλεφωνικών γραμμών που συνήθως λειτουργούν 24 ώρες το 24λώρι,

To κόστος

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια «φθηνή», αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη ασφάλιση. Για παράδειγμα, το κόστος ενός ατομικιού ασφαλιστηρίου, με όλες τις βασικές καλύψεις, μπορεί να στοιχίζει μέχρι 20 ευρώ για επταήμερο ταξίδι στην Ευρώπη ή περίπου 100 ευρώ για δεκαπενθήμερο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το κόστος εξαρτάται κυρίως από τον προορισμό του ταξιδιού (η Ευρώπη είναι πιο φθηνή, η Ασία είναι πιο ακριβή). Αξίζει να σημειωθεί ότι για ταξίδια σε μερικές χώρες που έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας δεν γίνεται ασφάλιση. Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος είναι το ύψος της αποζημίωσης που θα δίνεται ανά περιστατικό αλλά και το ύψος της πιθανής απαλλαγής (το ποσό που δεν αποζημιώνει η ασφαλιστική).

Τα ασφαλιστήρια ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά για κάποιο συγκεκριμένο ταξίδι. Πολλές φορές παρέχονται «ταξιδιωτικά προγράμματα» και από τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων συμμετέχει κάποιος σε ένα γκρουπ, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενημέρωση γιατί μπορεί να καλύπτουν μόνο την αστική ευθύνη του πρακτορείου και όχι κινδύνους σαν αυτούς που προαναφέραμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider