Με προσφορές «κυνηγούν» τα ανασφάλιστα οι εταιρείες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με προσφορές «κυνηγούν» τα ανασφάλιστα οι εταιρείες

Την διορία μέχρι τις 14 Ιουλίου που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους κατόχους ανασφάλιστων ΙΧ σπεύδουν να εκμεταλλευτούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, δίνοντας ακόμη και ειδικές προσφορές σε όσους ασφαλίζουν για πρώτη φορά το όχημα τους.

Μετά από τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στην κατάρτιση της λίστας με τα ανασφάλιστα οχήματα εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία δόθηκε παράταση έως τις 14 Ιουλίου 2017 σε όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που βρέθηκαν ανασφάλιστοι είτε για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εφόσον είναι υπόχρεοι, είτε για να προχωρήσουν σε διορθώσεις στα στοιχεία τους εφόσον βρέθηκαν ανασφάλιστοι από παράλειψη ή λάθος, με παράλληλη αναστολή του παραβόλου έως τότε. Με αυτό τον τρόπο δίνεται και μια «τελευταία ευκαιρία» στους ανασφάλιστους να συμμοσφωθούν.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σημειώνει πως τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα και για αυτό τον λόγο «έχουν προβλεφθεί διαδικασίες για τη διόρθωσή τους τόσο στις λίστες των κυκλοφορούντων οχημάτων που κατέχουν τα Υπουργεία όσο και στη λίστες των ασφαλισμένων οχημάτων που διατηρούν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Από πλευράς ασφαλιστικών εταιριών οι διαδικασίες αυτές προχωρούν κανονικά και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα στοιχεία».

Η ΕΑΕΕ τονίζει ότι μετά από την εξέλιξη αυτή αναμένουμε από την Πολιτεία να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων στις 15 Ιουλίου 2017. «Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεσμεύονται να συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση της εφαρμογής της διαδικασίας και τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση της Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider