Πώς να προστατευτείτε από τα απρόοπτα των διακοπών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς να προστατευτείτε από τα απρόοπτα των διακοπών

Με ένα κόστος της τάξης των 20 με 30 ευρώ για χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί κάποιος να προστατευτεί από μια σειρά απρόοπτων που μπορεί να του τύχουν κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού: Από τα πιο απλά, όπως η απώλεια βαλίτσας έως τα πιο σοβαρά που μπορεί να αφορούν μια ασθένεια ή ένα ατύχημα. Και αυτό διότι οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Το κόστος των ταξιδιωτικών ασφαλίσεων επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως: το πλήθος των καλύψεων, τα κεφάλαια με τα οποία καλύπτονται οι διάφοροι κίνδυνοι, αν οι καλύψεις αφορούν ατύχημα ή ασθένεια ή και τα δύο, ο τρόπος αποζημίωσης, τα όρια ηλικίας και βέβαια η χώρα την οποία θα επισκεφθεί ο ασφαλισμένος καθώς κάθε χώρα έχει ξεχωριστούς κινδύνους ενώ κάποιες εξαιρούνται τελείως από την ασφάλιση λόγω π.χ. πολέμου, ή συγκρούσεων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το κόστος μια απλής ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ξεκινήσει από τα 20-30 ευρώ αν πρόκειται για ένα ταξίδι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μια ετήσια ταξιδιωτική ασφάλιση κοστίζει περίπου 180 με 200 ευρώ.

Τι καλύπτουν οι ταξιδιωτικές ασφάλειες

Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες

Περιέχονται καλύψεις όπως: ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας του ασφαλισμένου κατά την διάρκεια του ταξιδιού λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, έξοδα μεταφοράς και παραμονής συνοδού σε περίπτωση νοσηλείας. Κάλυψη εισιτηρίων έκτακτης επιστροφής του ασφαλισμένου, έξοδα μεταφοράς σωρού σε περίπτωση θανάτου κ.α.

Αποσκευές και ταξιδιωτικά έγγραφα

Σε αυτή την ομάδα περιέχονται καλύψεις όπως: αποζημιώσεις κλοπής ή ζημιάς των αποσκευών και των αντικειμένων εντός των αποσκευών, αποζημίωση για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης μετά από καθυστέρησης παράδοσης των αποσκευών, παροχή μετρητών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των χρημάτων κ.α.

Προσωπικό ατύχημα

Σε αυτή την ομάδα εντοπίζουμε καλύψεις όπως: καταβολή αποζημίωσης στους δικαιούχους σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καταβολή αποζημίωσης στον ασφαλισμένο σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας ή μόνιμης μερικής ανικανότητας.

Λοιπές καλύψεις

Πολλά προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να περιέχουν και άλλες καλύψεις όπως: προσωπική αστική ευθύνη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών σε τρίτους, από τον ίδιο ή μέλη της οικογένειάς του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αποζημιώσεις λόγω διακοπής, καθυστέρησης ή ακύρωσης του ταξιδιού κ.α.

Τι να προσέξετε

Όλα τα προϊόντα ταξιδιωτικής ασφάλισης, τα οποία καλύπτουν ασθένειες εξαιρούν τις παθήσεις που προϋπήρχαν της έναρξης του ταξιδιού και τα χρόνια προβλήματα υγείας. Επίσης δεν αποζημιώνουν περιστατικά ασθενείας σε περίπτωση που το ταξίδι έγινε πάρα την απαγόρευση κάποιου γιατρού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα όρια των καλύψεων ειδικά αν η ασφάλιση γίνει μέσω ομαδικού προγράμματος και βέβαια στις απαλλαγές και τις εξαιρέσεις. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, προκειμένου να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider