Στη μάχη των apps μπαίνουν οι ασφαλιστικές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη μάχη των apps μπαίνουν οι ασφαλιστικές

Δυναμικά στην εποχή των smartphones μπαίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου για το ποια θα βγάλει την καλύτερη και πληρέστερη εφαρμογή για κινητά και tablets.

Η «ψηφιακή επανάσταση» των ασφαλιστικών δεν ξεκίνησε τώρα, μετράει αρκετά χρόνια. Η αρχή έγινε με συστήματα για τους συνεργάτες των ασφαλιστικών (μεσίτες και πράκτορες), τα οποία λειτουργούν ως ψηφιακά γραφεία για απευθείας σύνδεση με την εταιρεία. Όμως με την εξάπλωση των «έξυπνων» τηλεφώνων δόθηκε η ευκαιρία ανάπτυξης εφαρμογών που απευθύνονται κατευθείαν στους πελάτες.

Μέσω των εφαρμογών οι εταιρείες προσφέρουν πολλές υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ξεκινώντας από την απλή ενημέρωση για κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, και την ηλεκτρονική ανανέωση του, έως την απευθείας δήλωση ατυχήματος και κλήση οδικής βοήθειας και την παρακολούθηση διαδικασιών αποζημίωσης.

Οι δυνατότητες είναι άπειρες και μάλιστα οι ασφαλιστικές εταιρείες αναζητούν νέους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στη σημερινή εποχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Groupama που έχει ειδική εφαρμογή για Android, iOS και Windows. Μέσω της εφαρμογής ο πελάτης της ασφαλιστικής μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για τις καλύψεις των συμβολαίων, να εξοφλήσει τα ασφάλιστρα του, αλλά και να καταγράψει ηλεκτρονικά ένα ατύχημα ή μια ζημιά στο όχημα του και να στείλει τη δήλωση συμβάντος στην Groupama.

Αντίστοιχη είναι και η εφαρμογή της Ευρώπη Ασφαλιστικής (για Android και iOS) η οποία παρέχει στους πελάτες της ασφαλιστικής τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε κατηγορίες όπως κλήση για οδική βοήθεια, δήλωση ατυχήματος, και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή προσφέρει πληροφόρηση για συμβόλαια, αποζημιώσεις και οφειλές πελατών και τέλος οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις μέσω push notifications.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει το Ydrogios App (για Android και iOS) μέσω της οποίας μπορεί ο πελάτης να υπολογίσει τα ασφάλιστρα του οχήματος του, να βρει συνεργατή της εταιρείας ή να επικοινωνήσει κατευθείαν με την ασφαλιστική, να καλέσει άμεσα οδική βοήθεια, να πληρώσει τα ασφάλιστρα του και να βρει συνεργαζόμενα με την ασφαλιστική συνεργεία.

Η NN Hellas έχει αναπτύξη εφαρμογή για το πρόγραμμα ασφάλειας υγείας ΝΝ Direct Health (για Android και iOS) με την οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν δουν τη λίστα των συμβεβλημένων νοσοκομείων και τους συνεργαζόμενους ιατρούς, να δημιουργήσουν την κάρτα ασφάλισης τους και να μάθουν για τις παροχές του προγράμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider