Πώς θα κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής συνταξιοδοτικής αίτησης προσφέρει πλέον ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μέσω της ιστοσελίδας του www.efka.gov.gr.

Η νέα αυτή υπηρεσία ξεκίνησε από σήμερα και παρέχει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον ΕΦΚΑ, ενώ περιλαμβάνει και όλα τα δικαιολογητικά και τις υπεύθυνες δηλώσεις που απαιτούνται.

Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους εξής φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ. (Δημόσιο).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα ξεκινήσει με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ, ενώ ο ασφαλισμένος θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλη την πορεία της αίτησής του.

Επόμενο βήμα για τον ΕΦΚΑ είναι η τήρηση ηλεκτρονικού μητρώου ασφαλισμένων και ηλεκτρονικής «καρτέλας» για τον καθένα χωριστά, που θα δείχνει τα ένσημά του, τον χρόνο ασφάλισής του, τυχόν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider