Ελπίδα για χιλιάδες ανασφάλιστους οι ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελπίδα για χιλιάδες ανασφάλιστους οι ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας

Ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο αποκτά η ιδιωτική ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα, η οποία έρχεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό το κενό που αφήνει η δημόσια ασφάλιση. Με όλο και λιγότερους πολίτες να καλύπτονται από τα δημόσια ταμεία λόγω της ανεργίας και των υψηλών εισφορών οι ασφαλιστικές προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές με χαμηλό κόστος και με υψηλού επιπέδου παροχές υγείας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ιδιωτικές ασφαλίσεις, οι ασφαλίσεις υγείας γνωρίζουν τεράστια άνθηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Πολλοί καταναλωτές που δεν μπορούν να στραφούν στο δημόσιο σύστημα υγείας επειδή είναι άνεργοι ή επειδή ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, στρέφονται στον ιδιωτικό κλάδο. Όσο περνάει ο καιρός μειώνεται η πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας του δημοσίου.

Ακόμη και όσοι έχουν δημόσια ασφάλιση προτιμούν τις ιδιωτικές τόσο πρωτοβάθμιο επίπεδο (επισκέψεις σε γιατρούς, εξετάσεις) όσο και σε νοσοκομειακό (νοσηλείες, χειρουργεία κλπ) γιατί ξέρουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν υπηρεσίες υγείας ανώτερου επιπέδου χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν ακόμη και μήνες για μια απλή εξέταση. Μάλιστα, η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, όσο η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται χειρότερη. Μακριές λίστες αναμονής, ράντζα και έλλειψη ιατρικών αναλωσίμων ανοίγουν ακόμη περισσότερο το κενό που καλείται να καλύψει η ιδιωτική ασφάλιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της κρίσης, ενώ η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στη χώρα μας μειώθηκε σωρευτικά κατά 35% τα ιδιωτικά προγράμματα υγείας τρέχουν με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, οι ασφαλιστικές διευρύνουν συνεχώς τα προγράμματα τους, προσφέροντας νέες καλύψεις και ευέλικτα ασφαλιστικά προγράμματα προσαρμοσμένα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για αυτό τον λόγο, σημειώνουν ασφαλιστικοί παράγοντες, τα νέα σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών από τις απλές επισκέψεις στους γιατρούς και τις ιατρικές εξετάσεις, έως και τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις. Μάλιστα το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω του έντονου ανταγωνισμού αλλά και του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, με τα προγράμματα υγείας οι ασφαλισμένοι απολαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Νοσοκομειακή περίθαλψη προσαρμοσμένη στις οικονομικές τους δυνατότητες σε νοσοκομείο της επιλογής τους
  • Παροχές και επιδόματα προστασίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και της ανάρρωσης
  • Οικονομική υποστήριξη σε περίπτωση προσωρινής ανικανότητας εργασίας
  • Προληπτική φροντίδα της υγείας (εξετάσεις, check up)
  • Υψηλό εφάπαξ κεφάλαιο κάλυψης σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών

Σύγχρονα και αξιόπιστα προγράμματα υγείας προσφέρει η Metlife εταιρεία –ηγέτης παγκοσμίως στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης. Εκτός των νοσοκομειακών προγραμμάτων η εταιρεία διαθέτει στην Ελλάδα προγράμματα προστασίας, αξιοποίησης κεφαλαίου και δημιουργίας κεφαλαίου.

Πρόκειται για ασφαλιστικά προϊόντα που προσφέρονται από μια αξιόπιστη εταιρεία με πάνω από 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η οποία μάλιστα διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία αλλά και το μεγαλύτερο δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων.

Τέλος, η πελατοκεντρική προσέγγιση της Metlife σε όλα τα στάδια της ασφάλισης, από την πρώτη επαφή μέχρι την αποζημίωση, εξασφαλίζει ότι κάθε ασφαλισμένος λαμβάνει το ασφαλιστικό προϊόν που χρειάζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του και τις ανάγκες του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider