«Ψήνονται» αλλαγές σε άδειες οδήγησης και πρόστιμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψήνονται» αλλαγές σε άδειες οδήγησης και πρόστιμα

Με βάση τη σπουδαιότητα της παράβασης, την επίδραση στην οδική ασφάλεια και την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη θα καταλογίζονται τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος κατέστησε, ωστόσο, σαφές πως δεν προβλέπεται μείωση στα πρόστιμα που έχουν να κάνουν με επικίνδυνες παραβάσεις, όπως επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα, ο υπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα «Safe and Sober», με θέμα «Το φαινόμενο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα και η αντιμετώπισή του», τόνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις μεταφορές και από τις υποδομές.

«Θα έχουμε ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, γύρω από τις άδειες οδήγησης και την κυκλοφοριακή αγωγή, γύρω από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι παραβάτες, γύρω από τα πρόστιμα, που θα επιβάλλονται από εδώ και πέρα, με τρόπο που αυτά να μπορούν να λειτουργούν και όχι να μην υπάρχουν επί της ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως το θέμα της οδικής ασφάλειας και κυρίως της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας αφού καθημερινά οι νεκροί, οι τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα, πλήττουν την ελληνική οικογένεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider