Πως θα παίρνετε γάλα από... τα ATM

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πως θα παίρνετε γάλα από... τα ATM

Τη δυνατότητα χρήσης των ΑΤΜ γάλακτος της συνεταιριστικής ομάδας ΘΕΣγάλα θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν και οι κάτοικοι της Αττικής.

Σε δέκα κεντρικά σημεία μεγάλων δήμων της Αττικής ξεκινά την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, το μεσημέρι, η λειτουργία των αυτόματων πωλητών που προσφέρουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προμηθεύονται φρέσκο παστεριωμένο γάλα 24 ώρες το 24ωρο.

Θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τα μηχανήματα αυτά ως τον ηλεκτρονικό γαλατά ο οποίος φέρνει στη διάθεση των καταναλωτών το γάλα που παράγουν 100 αγελαδοτρόφοι της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και 50 συνεργαζόμενες φάρμες. Το γάλα του Συνεταιρισμού που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές, παράγεται καθημερινά μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, ιδιόκτητες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Η χρήση των αυτόματων πωλητών είναι ιδιαίτερα εύκολη ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΘΕΣγάλα τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών στην Αττική μέλη του συνεταιρισμού θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.

Όμως πως μπορεί κανείς να αγοράσει γάλα από τον αυτόματο πωλητή;

Τα βήματα είναι απλά:

- Εισάγετε την κάρτα (κλειδί) ή τα χρήματα στις ειδικές σχισμές του μηχανήματος. Τo μηχάνημα δέχεται κέρματα των 0,10, 0,20, 0,50, 1, και 2 ευρώ καθώς και χαρτονομίσματα των 5 και 10 ευρώ.

- Σηκώστε τη θύρα και τοποθετήστε το μπουκάλι

- Πιέστε το κουμπί για ένα λίτρο ή μισό λίτρο

- Το γέμισμα γίνεται αυτόματα ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να αγοράσετε

- Αφαιρέστε το μπουκάλι μόλις τελειώσει το γέμισμα

- Σε περίπτωση δυσλειτουργίας του πωλητή πατήστε το Stop.

Τα μηχανήματα προσφέρουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν μπουκάλια ή προπληρωμένες κάρτες. Πως γίνεται αυτό;

- Εισάγετε τα χρήματα

- Επιλέξτε και πατήστε τον κωδικό του μπουκαλιού που επιθυμείτε

- Πάρτε το μπουκάλι από το ειδικό άνοιγμα στο κάτω μέρος

- Εάν θέλετε να αγοράσετε προπληρωμένη κάρτα –κλειδί επιλέξτε και πατήστε τον κωδικό του μπουκαλιού που έχει κολλημένη πάνω του την κάρτα-κλειδί

Τα πλαστικά μπουκάλια είναι μιας χρήσης. Τα γυάλινα μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Μετά την πρώτη χρήση η ευθύνη τήρησης όλων των κανόνων υγιεινής του γυάλινου μπουκαλιού ανήκει στον καταναλωτή.

Από τους αυτομάτους πωλητές του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν φρέσκο παστεριωμένο γάλα πλήρες και ελαφρύ ενός και μισού λίτρου καθώς και σοκολατούχο μισού λίτρου θεςCHOCO. Σημειώνεται πως η τιμή του φρέσκου γάλακτος στα αυτόματα μηχανήματα είναι 1 ευρώ το λίτρο και αντίστοιχα πενήντα λεπτά το μισό λίτρο, με τη χρήση του προπληρωμένου ποσού, ενώ ανεβαίνει στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα, στη χρήση του κερματοδέκτη. Στην τιμή του 1 ευρώ διατίθενται τα 500 ml του σοκολατούχου γάλακτος.

Επίσης πρόσφατα ο Συνεταιρισμός προσέθεσε στην γκάμα των προϊόντων του και τυροκομικά και συγκεκριμένα λευκό αγελαδινό τυρί σε συσκευασίες τάπερ 400γρ σε άλμη και 200γρ vacuum και κίτρινο ημίσκληρο τυρί σε κομμάτι 400γρ αλλά και σε φέτες (200γρ.) τα οποία και αυτά θα διατίθενται από τους αυτόματους πωλητές.

Που μπορείτε να βρείτε αυτόματους πωλητές στην Αττική

Χαλάνδρι, Λ. Πεντέλης 48 και Διογένους

Αμπελόκηποι, Πανόρμου 29 και Αλφειού

Παγκράτι, Φιλολάου 85 και Ολυμπιάδος

Νέος Κόσμος, Αγκύλης 50 και Ευδόξου

Γαλάτσι Τραλλέων 128 και Παπαφλέσσα

Πειραιάς, Σκουλούδη 34 και Σερφιώτου

Αιγάλεω, Δημοκρατίας 69 και Κορυδαλλού,

Νίκαια, Καραϊσκάκη 6 και Περιστάσεως

Περιστέρι, Τζων Κέννεντυ 146

Περιστέρι, Ασωπού 31 και Ορφέως

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider