Στις 8 Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 8 Μαρτίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ»

Στις 8 Μαρτίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ» σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι να καλυφθούν τα διαθέσιμα κεφάλαια, οπότε και θα κλείσει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Οι διαθέσιμοι πόροι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών κεφαλαίων, αναμένεται να ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ ενώ χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι ότι δεν απαιτείται τραπεζικός δανεισμός και ουσιαστικά μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι. Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική τους παρουσία, ο οποίος στη συνέχεια θα εξετάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Στο νέο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλον νομιμοποιητικό έγγραφο. Ειδικά οι πολυκατοικίες έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα ισχύει ότι η κάθε μια θα λογίζεται ως μία κατοικία, ως μία μονάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider