Δέκα ασυνήθιστοι τρόποι για να ζεσταθείτε το χειμώνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέκα ασυνήθιστοι τρόποι για να ζεσταθείτε το χειμώνα

Με το πετρέλαιο θέρμανσης να θεωρείται πλέον είδος πολυτελείας, πολλοί καταφεύγουν σε «εναλλακτικούς» τρόπους για να ζεσταθούν. Και όταν αναφερόμαστε σε εναλλακτικούς τρόπους δεν εννοούμε μόνο σόμπες και αερόθερμα… Υπάρχουν και άλλες πιο πρωτότυπες λύσεις, οι οποίες μάλιστα μας φέρνουν πιο κοντά σε αγαπημένες μας συνήθειες όπως είναι το ποτό, το φαγητό ή το φλερτ…

Κινέζικο ή ταϊλανδέζο (ή σούσι) στο σπίτι

Στην πικάντικη εκδοχή της η ασιατική κουζίνα είναι αρκετά αποτελεσματική για να ζεσταθούμε. Λίγο γουασάμπι (η ρίζα του γνωστού γιαπωνέζικου φυτού που συνήθως συνοδεύει το σούσι) αρκεί για να καεί όχι μόνο ο ουρανίσκος μας αλλά και ολόκληρος ο …. εσωτερικός μας κόσμος. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και το κάρυ, αν προτιμούμε την ινδική κουζίνα.

Ποτό σπιτικό ή εμπορίου

Μην πάει ο νους σας (μόνο) στο αλκοόλ. Μια ζεστή σοκολάτα ή ένα τσάι μπορούν να μας ζεστάνουν χωρίς συνέπειες. Βέβαια ούτε λίγο ζεστό κρασί (αλά γαλλικά) κάνει κακό, ούτε και το πιο παραδοσιακό υδρόμελο (δηλαδή το κρασί από μέλι) ή το τσίπουρο από μέλι.

Επισκεφθείτε πολυσύχναστα μικρά μπαρ

Η ζεστή ατμόσφαιρα ενός μικρού κατάμεστου μπαρ (μαζί με την ενέργεια των θαμώνων η οποία «χτυπάει» κόκκινο) είναι μια ασφαλής λύση για διασκέδαση στα ζεστά.

Εφοδιαστείτε με ζεστά ρούχα

Ακόμη και οι ισοθερμικές μπλούζες κάνουν τη δουλειά τους (ειδικά αν ο χώρος εργασίας κάποιων δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός). Για το σπίτι, απλές λύσεις όπως οι ζεστές κάλτσες και οι ηλεκτρικές κουβέρτες μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Το παν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ύφασμα με πιο «θαυματουργά» τα μάλλινα ρούχα και σκεπάσματα.

Χορέψτε μέχρι τελικής πτώσης

Ακόμη και αν έξω η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας «καταπιεί» ο καναπές. Μπορούμε κάλλιστα να το ρίξουμε στο χορό. Αγαπημένα βίντεο κλιπ μπορούν να μας «ανεβάσουν» και για όσους δεν ξέρουν να χορεύουν, οι φιγούρες σε slow motion από το youtube ή τα βιντεο-μαθήματα στο διαδίκτυο αποτελούν μια καλή ευκαιρία να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Μονώστε τα παράθυρα ή τοποθετήστε στις πόρτες αεροστόπ

Ο σημαντικότερος λόγος απώλειας θέρμανσης είναι η διαφυγή από τα «ανοίγματα» που υπάρχουν στο σπίτι. Πόρτες, παράθυρα, ανεπαρκή κουφώματα συντελούν στην απώλεια θέρμανσης. Η λύση για αυτό μπορεί να είναι από πολύ απλή μέχρι πολύ σύνθετη. Αλλάξετε κουφώματα ή βάλτε απλώς «αεροστόπ» στις πόρτες.

Ψήστε αυτά που …. ονειρεύεστε

Πόσες φορές έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια συνταγή που έχουμε δει στην τηλεόραση ή το διαδίκτυο; Αρκετές. Αλλά ποτέ δεν βρίσκουμε το χρόνο ή τη διάθεση. Ευκαιρία λοιπόν, μια κρύα μέρα του χειμώνα, να το επιχειρήσουμε. Το ψήσιμο στο φούρνο επιφέρει διπλό όφελος: Ζεσταίνεται ο χώρος αλλά και ο οργανισμός μας μόλις φάμε την πρώτη ζεστή μπουκιά.

Μην λυπάστε να αγοράσετε ακριβές και ζεστές μπότες

Το κρύο όπως είναι γνωστό ξεκινάει από τα πόδια. Και όταν κρυώνουν τα πόδια μας, κρυώνει ολόκληρο το σώμα. Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον για όταν είμαστε έξω καλό είναι να έχουμε φροντίσει να φοράμε ζεστά παπούτσια ή μπότες ακόμη και αν αυτά κοστίζουν λίγο ακριβότερα.

Φορέστε καπέλο ή σκούφο

Το καπέλο και ο σκούφος δεν είναι ντροπή. Τις κρύες ημέρες του χειμώνα προστατεύουν το άνω άκρο του σώματός μας στο οποίο υπάρχουν πολλά ευαίσθητα όργανα. Έτσι, γλιτώνουμε από το κρύωμα και τον πονοκέφαλο.

Αγκαλιαστείτε με κάποιον που αγαπάτε

Είναι αυτό που λέμε μια «ζεστή αγκαλιά». Το «ζεστή» βέβαια είναι σχετικό καθώς η ζέστη μπορεί να οφείλεται στα πουλόβερ, τις κουβέρτες ή στο γεγονός ότι αγκαλιάζουμε κάποιον που αγαπάμε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider