Πώς θα μπούμε ανέξοδα στο κλίμα των Χριστουγέννων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα μπούμε ανέξοδα στο κλίμα των Χριστουγέννων

Ένα μέρος της μελαγχολίας μας τα Χριστούγεννα ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν έχουμε την οικονομική άνεση να κάνουμε όλα αυτά που θα θέλαμε: ψώνια, έξοδος σε αγαπημένα μας στέκια (ή νέα στέκια), ταξίδια κλπ. Ωστόσο, τίποτα στη ζωή δεν είναι μόνο «άσπρο» ή μόνο «μαύρο». Υπάρχει και η μέση λύση για να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ιδού κάποιες προτάσεις.

Φτιάξτε μόνοι σας τα δώρα που θα προσφέρετε στους φίλους σας

Το DIY (Do it Yourself ή αλλιώς Φτιάξτο μόνος σου) δεν είναι μόνο για τα μαστορέματα. Με λίγη φαντασία και λίγη προνοητικότητα μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας ένα μικρό ατελιέ και να κατασκευάσουμε δώρα για τους φίλους μας. Βαζάκια με καρπούς, μαρμελάδες ή γλυκά που θα φτιάξουμε οι ίδιοι, κουτάκια που θα στολίσουμε οι ίδιοι με χαριτωμένα είδη γραφείου αποτελούν λύσεις οι οποίες θα μας κάνουν να νιώσουμε πιο δημιουργικοί.

Ζεστή σοκολάτα μόνοι ή με παρέα

Τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από μια homemade ζεστή σοκολάτα ή ένα σπιτικό κέικ το οποίο μάλιστα μπορούμε να ετοιμάσουμε και οι ίδιοι (έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα…).

Κλασικές ταινίες στην τηλεόραση (ή τον υπολογιστή ή το dvd)

Και βέβαια δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να παρακολουθήσουμε κλασικές αγαπημένες ταινίες στην τηλεόραση. Αν και μερικές έχουμε να τις δούμε καιρό («Όσα παίρνει ο άνεμος», «Πριγκίπισσα Σίσσυ»), άλλες προβάλλονται σχεδόν όλο το χρόνο: «Μόνος στο σπίτι», «Όλιβερ Τουίστ», «Οι άθλιοι».

Κάποιες επιλογές πάντως οι οποίες δεν θα απογοητεύσουν κανέναν είναι τα: «Μια υπέροχη ζωή», «Τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μου», «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», «Ένα αστέρι μέσα στη νύχτα», «Ο Αη-Βασίλης».

Δημιουργήστε μια γωνιά «ευχών» στο σπίτι

Σε έναν πίνακα ανακοινώσεων ή σε μια «ξεχασμένη» γωνιά του σπιτιού μπορούμε να δημιουργήσουμε τη «γωνιά των ευχών». Μαζέψτε τις κάρτες που σας στέλνουν ακόμη και από το επαγγελματικό σας περιβάλλον και κάντε τις ευχές που σας έδωσαν να «πιάσουν τόπο».

Καλέστε φίλους για φαγητό υπό μια ….προϋπόθεση

Καλέστε φίλους για φαγητό υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα φέρουν από κάτι (το οποίο να εμπίπτει στα γευστικά γούστα όλων των προσκεκλημένων). Άλλη μια προϋπόθεση είναι να μείνουν στο τέλος για το πλύσιμο των πιάτων…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider