Πριν τις 20 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πριν τις 20 Δεκεμβρίου η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Σύγχυση επικρατεί στην Κυβέρνηση σχετικά με την ημερομηνία καταβολής του κοινωνικού μερίσματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί (15 Δεκεμβρίου) αναθεωρήθηκε στη συνέχεια από στελέχη του υπουργείου Εργασίας (για τις 20-21 Δεκεμβρίου), λόγω παραλείψεων στο σύστημα υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας και με αφορμή αστοχίες στις αιτήσεις των υποψηφίων.

Σήμερα Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα θα πιστωθεί νωρίτερα από τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί από στελέχη του υπουργείου, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την υπουργό, τρεις ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων στο koinonikomerisma.gr, δηλαδή την 12η Δεκεμβρίου, θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

«Από σήμερα θα λειτουργεί και ένα mail στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης. Δηλαδή, εάν απορριφθεί, ή εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα», δήλωσε η κα Αχτσιόγλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider