Στάση εργασίας στο Μετρό την Τετάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στάση εργασίας στο Μετρό την Τετάρτη

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Μετρό το βράδυ της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε το το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών oι συρμοί του μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Το Σωματείο αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο «υπερταμείο» και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, «για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών». «Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τούς επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΣΕΛΜΑ.

Αναστολή στην 24ωρη απεργία του Μετρό την Πέμπτη

Το σωματείο των ηλεκτροδηγών ανέστειλε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 24ωρης απεργία στο Μετρό, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, τη Δευτέρα, και στην οποία παρευρέθηκε και η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Στην συνάντηση τέθηκε το πλαίσιο και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επίλυσης του μείζονος θέματος της αναδρομικής αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών των ηλεκτροδηγών, για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν την παρέμβαση του Υπουργείου Μεταφορών καθοριστική και ωφέλιμη για τη δρομολόγηση του αιτήματος και ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ηλεκτροδηγών αποφάσισε την αναστολή της κινητοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider