Καθημερινό φαινόμενο οι ουρές στα εκδοτήρια του Μετρό (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθημερινό φαινόμενο οι ουρές στα εκδοτήρια του Μετρό (pics)

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι ουρές στα εκδοτήρια κυρίως του Μετρό, καθώς χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να βγάλουν την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, που είναι απαραίτητη για τις μετακινήσεις από την 1η Νοεμβρίου.

Υπολογίζεται ότι περίπου 300 χιλιάδες πολίτες – κάτοχοι των χάρτινων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα πρέπει μέχρι τα τέλη του μήνα να έχουν αποκτήσει τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες.

Προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση το υπουργείο Υποδομών και η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει δώσει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να παραδίδουν φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τους ταχυδρομείται στη συνέχεια η κάρτα.

Ειδικότερα, οι κάτοχοι των σημερινών καρτών μπορούν να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο ο οποίος θα περιέχει μια φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό που βγάζουν στο ειδικό site της AthenaCard, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι διοχετεύονται στα ΕΛΤΑ τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους.

Πάντως, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η ταλαιπωρία παραμένει:

Έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από ΤΕΚ

Σημειώνεται ότι για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από Τερματικό Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ) απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει:

-επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ,

-την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, απαιτείται διαβατήριο,

-εισαγωγή 8ψήφιου κωδικού.

Ο εκδότης εισάγει στην εφαρμογή του ΤΕΚ τον ΑΜΚΑ, το όνομα, το επώνυμο καθώς και το μήνα και έτος γέννησης. Στη συνέχεια προχωρά σε επιβεβαίωση της ταυτότητας του επιβάτη, ο οποίος εισάγει τον 8ψήφιο κωδικό ασφαλείας.

Τέλος, ο εκδότης προχωρά σε λήψη φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.

Κατά τη διαδικασία έκδοσης της κάρτας το σύστημα παράγει και αποθηκεύει στη βάση δεδομένων το hashed value που προκύπτει από το συνδυασμό ΑΜΚΑ και κωδικού, καθώς και τον μήνα και έτος γέννησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider