Εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για όσους λαμβάνουν εισόδημα αλληλεγγύης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκπτώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα για όσους λαμβάνουν εισόδημα αλληλεγγύης

Ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» κοινωνικό τιμολόγιο προαναγγέλλει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στην Realnews.

Όπως εξηγεί, όσες οικογένειες λαμβάνουν εισόδημα αλληλεγγύης, θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σταδιακά αυτό θα κλιμακώνεται μέχρι το 20% ανάλογα με την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση.

Ο κ. Σταθάκης εκφράζει αισιοδοξία ότι η διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθώς την ίδια βούληση εκφράζουν και οι θεσμοί.

Ο κ. Σταθάκης κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπονομεύει την ασφάλεια δικαίου, σπεύδοντας να υιοθετήσει άκριτα οτιδήποτε εμφανίζεται να διεκδικεί ο κάθε υποψήφιος επενδυτής». «Με τον τρόπο αυτό», προσθέτει ο υπουργός, «τροφοδοτεί ελπίδες ότι το θεσμικό πλαίσιο ενδεχομένως να χαλαρώσει και οι νόμοι να εφαρμοστούν κατά το δοκούν, είτε επειδή η νυν κυβέρνηση θα υποκύψει σε εκβιασμούς είτε επειδή κάποια μέρα η ΝΔ θα επιστρέψει στη διακυβέρνηση και θα ικανοποιήσει κάθε αίτημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider