«Εξαιρετικής ποιότητας» πάνω από το 99% των υδάτων κολύμβησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εξαιρετικής ποιότητας» πάνω από το 99% των υδάτων κολύμβησης

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ για τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, ολοκλήρωσε και δημοσιοποίησε την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το έτος 2016. Μετά από στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2013-2016), η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης αποτυπώνεται στην Εθνική Έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης για το 2016, που αναρτάται στις ιστοσελίδες http://www.bathingwaterprofiles.gr και http://www.ypeka.gr.

Σημειώνεται, ότι η έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας, καθώς και τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης γνωστοποιήθηκαν ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας έγινε σε 1507 σημεία (ακτές κολύμβησης), εκ των οποίων 2 σε εσωτερικά ύδατα (συγκεκριμένα σε λίμνες), από το σύνολο των 1542 σημείων παρακολούθησης.

Τα υπολειπόμενα 35 σημεία παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκαν, καθώς τα 34 από αυτά εντάχθηκαν στο δίκτυο παρακολούθησης για πρώτη φορά το έτος 2015 και προς το παρόν απουσιάζουν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία (ελάχιστος αριθμός δειγμάτων) που απαιτεί η Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Επίσης, ένα σημείο παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκε, διότι η παρακολούθησή του δεν ήταν δυνατή, λόγω μη ασφαλούς προσβασιμότητας στην ακτή.

Βάσει της αξιολόγησης, το 99% περίπου των υδάτων κολύμβησης που αξιολογήθηκαν ταξινομούνται ως ύδατα εξαιρετικής ποιότητας με το σύνολό τους (100%) να είναι κατάλληλα για κολύμβηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.

Ειδικότερα:

  • 1496 σημεία (99.27%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας»,
  • 10 σημεία (0,66%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας»,
  • 1 σημείο(0.07%) χαρακτηρίζεται ως «επαρκούς ποιότητας»,
  • κανένα σημείο ως «ανεπαρκούς ποιότητας»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider