100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το φυσικό αέριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το φυσικό αέριο

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), στην προσπάθεια να διευκολύνει τις Νέες Συνδέσεις με το Δίκτυο Διανομής, έχει προχωρήσει και υλοποίει για το έτος 2017 μία άμεση προσφορά στα Τέλη Σύνδεσης προς τους καταναλωτές που επιθυμούν τη χρήση του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας κ. Καλογήρου Ευθυμία, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει σημαντικό κίνητρο για σύνδεση σε όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου με τις εκπτώσεις που ανέρχονται σε 100% επί του κόστους σύνδεσης, για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, Εμπορική, Βιοτεχνική-Βιομηχανική). Με την παροχή έκπτωσης κατά 100% στα τέλη σύνδεσης αποκτάται ένα σημαντικό οικονομικό όφελος, καθώς οι υποψήφιοι καταναλωτές αναλαμβάνουν μόνον τη μετατροπή ή κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης κατανάλωσης.

Ενδεικτικά το όφελος για τους καταναλωτές στην περιοχή της Θεσσαλίας από την έκπτωση, κυμαίνεται:

  • για ένα διαμέρισμα με αυτόνομη – ανεξάρτητη θέρμανση από 433€ έως 754€ ανάλογα με την δυναμικότητα του κτιρίου
  • για την κεντρική θέρμανση – εμπορική χρήση από 1.825 έως 2.983€ ανάλογα με την θερμική ισχύ της εγκατάστασης
  • σε μια μονοκατοικία σε 1.702€
  • σε βιοτεχνικές-βιομηχανικές μονάδες από 3.100€

Κάνοντας αναλυτικότερη την αναφοράς της η κα Καλογήρου επισημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης μιας μονοκατοικίας που επιθυμεί να συνδεθεί στο δίκτυο φ.α θα πλήρωνε 1.702€. Με την ισχύουσα προσφορά κερδίζει αυτό το ποσό.

Στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων και της ανάπτυξης της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πραγματοποιεί επενδύσεις για τη Θεσσαλία μόνο για το 2017, συνολικού ύψους 6,2 εκατ. € με την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης. Οι νέες περιοχές στις οποίες θα εκτελεστούν οι εργασίες ανάπτυξης του δικτύου διανομής κατά το έτος 2017 αρχές του 2018 σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, είναι το Βελεστίνο, η Ελασσόνα, ο Τύρναβος, η Καλαμπάκα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το ενδιαφέρον των κατοίκων των νέων περιοχών καταγράφεται δυναμικά, αφού μόνο για την περιοχή του Βελεστίνου οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 400. Στην περιοχή του Βελεστίνου οι εργασίες τροφοδότησης του δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2017. Και για τις άλλες περιοχές της Καλαμπάκας, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης μόλις οριστικοποιηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η έγκριση του κανονιστικού πλαισίου για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων από το δίκτυο διανομής περιοχών, με τη χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG.

Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), όπως αναφέρει η κα Καλογήρου, λειτουργεί και αναπτύσσει το δίκτυο διανομής αερίου με ασφάλεια, διακρινόμενη από το αίσθημα ευθύνης για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και με γνώμονα πάντα την αξιόπιστη παροχή φυσικού αερίου στις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση και για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών η ΕΔΑ ΘΕΣΣ διαθέτει τηλεφωνική εξυπηρέτηση των κλήσεων που αφορούν στην πληροφόρηση των πολιτών για τις αιτήσεις τις οποίες μπορούν να υποβάλλουν είτε τηλεφωνικά στο 11 150, είτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, www.edathess.gr , είτε στα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης πελατών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.