Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από την Πέμπτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό από την Πέμπτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς με αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για μείωση των εσόδων της εταιρείας που ανοίγει τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού, σύμφωνα με το Σωματείο.

Γι αυτό τον λόγο αποφασίστηκαν τρεις 24ωρες απεργίες σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο: την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 1η Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική».

Πέρα απο τις απεργίες το επιβατικό κοινό έχει να αντιμετωπίσει και τις εργασίες σε σταθμούς του Μετρό.

Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι σταθμοί του μετρό «Ηλιούπολη» (γραμμής 2) και «Αγ. Παρασκευή» (γραμμής 3) θα παραμείνουν κλειστοί, λόγω τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.

Για τον ίδιο λόγο την Τετάρτη 1 Μαρτίου, την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα κλείσει ο σταθμός «Περιστέρι» (γραμμής 2).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider